Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Άγκυρα 15-17 Οκτωβρίου ο Ουκρανός πρόεδρος Zelenskiy - Θα υπογραφεί συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας

tags :
Στην Άγκυρα 15-17 Οκτωβρίου ο Ουκρανός πρόεδρος Zelenskiy - Θα υπογραφεί συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας
Ο Zelenskiy θα υπογράψει διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας κατά την επίσκεψή του στις 15-17 Οκτωβρίου στην Άγκυρα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία την Πέμπτη και να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.
Σύμφωνα με δήλωση της ουκρανικής κυβέρνησης την Τετάρτη, ο Zelenskiy θα υπογράψει διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας κατά την επίσκεψή του στις 15-17 Οκτωβρίου.
Η συμφωνία που θα υπογραφεί θα αντικατοπτρίζει εγγύηση για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.
Οι αμυντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναπτυχθεί ραγδαία, με στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, αποφέροντας διάφορα αμοιβαία οφέλη, αναφέρει η ανακοίνωσξ/
Στις αρχές Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran εξέφρασε το ενδιαφέρον τους για τα τουρκικά αεροσκάφη, σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar στο Κίεβο.
Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης αγόρασε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) από την Τουρκία πέρυσι, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών που επιτρέπει την αγορά συνολικά 12 UAV.
Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της Ukrspetsproject Company, η οποία αποτελεί μέρος της Ukrboronprom της Ουκρανίας και της Baykar Makina της Τουρκίας, της κορυφαίας εταιρείας ανάπτυξης drone στη χώρα.
Μαζί με τα UAV, η Τουρκία θα παρέχει επίσης τρία συστήματα σταθμού ελέγχου εδάφους και διάφορο εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης