Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon Macroeconomics: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στην Ευρώπη - Αυστηρά μέτρα και lockdowns

tags :
Pantheon Macroeconomics: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στην Ευρώπη - Αυστηρά μέτρα και lockdowns
Σε κατάσταση συναγερμού η Ευρώπη λόγω της διασποράς του κορωνοϊού
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να βάλουν ένα στοπ στη διασπορά του κορωνοϊού, με τις κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα και τα lockdowns.
Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς δεύτερο εθνικό lockdown και η Γερμανία έχει επαναφέρει τους αυστηρούς κανόνες σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics, Ian Shepherdson, χαρακτήρισε «ανεξέλεγκτη» την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ακόμα και σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, όπου παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα.
Το CNBC έχει συγκεντρώσει τα μέτρα που έχουν επιβάλλει μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης καθώς οι νοσηλείες λόγω του κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 9.100 για πρώτη φορά μετά τις 25 Ιουνίου.
Τα νέα κρούσματα στη Γαλλία έφτασαν τα 22.591 την Τετάρτη έναντι 12.993 μία ημέρα πριν.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 6:00, αρχής γενομένης από το Σάββατο (17/10/2020). Το μέτρο θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

Γερμανία

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η Γερμανία μετά τη συνάντηση της καγκελαρίου, Angela Merkel, με τους ηγέτες κρατιδίων.
Τα γερμανικά κρατίδια μπορούν να αποφασίσουν τη δική τους στρατηγική για τον περιορισμό των αυξανόμενων κρουσμάτων, γεγονός που οδήγησε σε διαφοροποιήσεις των μέτρων από κρατίδιο σε κρατίδιο.
Συνοψίζοντας τα περίπλοκα κριτήρια των μέτρων, ο οικονομολόγος Greg Fuzesi από την JPMorgan δήλωσε ότι οι Αρχές αναμένεται τώρα να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς εάν τα νέα κρούσματα ξεπεράσουν τα 35 ανά 100.000 κατοίκους για επτά ημέρες.
Σε αυτήν την περίπτωση -όπως αναφέρει ο ίδιος σε ενημερωτικό σημείωμα- οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις πρέπει να περιορίζονται σε 25 άτομα σε δημόσιους χώρους και σε 15 άτομα σε ιδιωτικούς χώρους.
Σύμφωνα με τον Fuzesi, σε αυτή την περίπτωση τα κρατίδια θα προχωρήσουν σε επέκταση της χρήσης μάσκας, μείωση του ωραρίου λειτουργία σε μπαρ/εστιατόρια αλλά και όριο ατόμων για τις δημόσιες εκδηλώσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης