Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας καλεί τον Boris Johnson να εφαρμόσει γενικό lockdown

Guardian: Ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας καλεί τον Boris Johnson να εφαρμόσει γενικό lockdown
Ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας στην πιο βαριά πληττόμενη περιοχή της Αγγλίας καλεί τον Boris Johnson να εφαρμόσει γενικό lockdown προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού
Ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας στο Μπλάκμπερν, την πιο βαριά πληττόμενη περιοχή της Βρετανίας, καθηγητής Dominic Harrison, έστρεψε μάλιστα τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού της χώρας, τονίζοντα πως η στρατηγική του θα φέρει «το χειρότερο από όλα τα πιθανά αποτελέσματα».
Την ίδια ώρα, 24.405 νέα κρούσματα και 274 θάνατοι από την πανδημία καταμετρήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα 30/10.
«Εξαιρετικά απίθανο» να λειτουργήσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Μιλώντας στον «Guardian», ο Harrison σημείωσε πως το σύστημα των τριών επιπέδων, το οποίο είχε ανακοινώσει ο Boris Johnson πριν από έναν μήνα, είναι «εξαιρετικά απίθανο» να μειώσει τη διάδοση του κορωνοϊού ή να προστατεύσει το εθνικό σύστημα υγείας.
«Για να το θέσω ωμά, θα χρειαστούμε πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου, που θα μοιάζουν σε όσα λάβαμε κατά το πρώτο ολικό lockdown και θα βρίσκονται κοντά σε όσα κάνει η Γαλλία», είπε ο καθηγητής.
Η Ντάουνινγκ Στριτ βρίσκεται υπό πίεση να εφαρμόσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, καθώς η εφαρμογή τοπικών περιορισμών φαίνεται πως δεν έχει αποτέλεσμα.

Μόνη επιλογή το εθνικό lockdown για τον κορωνοϊό

Ο Harrison σημείωσε πως η βόρεια Αγγλία ενδεχομένως να «πληρώσει δυσανάλογο τίμημα εξαιτίας της επιστημονικής προσέγγισης» που ακολουθείται από την κυβέρνηση.
Για εκείνον δεν υπάρχει άλλη επιλογή από εφαρμογή εθνικού lockdown για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.
«Η ιδέα της βρετανικής εξαίρεσης, πως μπορούμε να διορθώσουμε τους εαυτούς μας με άλλη στρατηγική, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να υπερασπιστεί», συνεχίζει ο Βρετανός καθηγητής.
Για τον Harrison, τα δημοτικά σχολεία θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ωστόσο γυμνάσια και λύκεια θα ήταν προτιμότερο να λειτουργούν με εναλλαγή, φυσική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανά δύο εβδομάδες.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης