Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Αποζημίωση 400.000 δολαρίων θα καταβάλει πρώην εργαζόμενος στην εταιρία του Musk

tags :
Tesla: Αποζημίωση 400.000 δολαρίων θα καταβάλει πρώην εργαζόμενος στην εταιρία του Musk
O πρώην εργαζόμενος δικάστηκε για αποκάλυψη βιομηχανικών μυστικών και μετά από 2 χρόνια θα καταβάλλει 400.000 δολάρια ως αποζημίωση για τις διαρροές
Σε συμβιβασμό κατέληξε πρώην υπάλληλος της Tesla Inc. με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Elon Musk, αποδεχόμενος την καταβολή 400.000 δολαρίων ως αποζημίωση, στον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με το Bloomberg.
Η δικαστική διαμάχη μεταξύ πρώην τεχνικού της Tesla, του Martin Trip και του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου Elon Musk ξέσπασε δύο χρόνια πριν το 2018, όταν ο πρώτος κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε παράνομα σε δημοσιογράφους, εμπορικά μυστικά σχετικά με την παραγωγή του μοντέλου 3 της Tesla.
Ειδικότερα, ο Trip ήταν ένας από τους τεχνικούς επεξεργασίας στην Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα και εργαζόταν για τον αμερικανικό όμιλο από το 2017 έως το 2018.
Ενώ εργαζόταν ακόμη για την εταιρεία, φαίνεται πως μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως η αυτοβιομηχανία δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει τον προκαθορισμένο στόχο της για παραγωγή 5.000 μοντέλων τύπου 3s την εβδομάδα.
Όταν η εταιρεία ανακάλυψε πως εκείνος ήταν υπεύθυνος για την διαρροή των συγκεκριμένων πληροφοριών, τον απέλυσε.
O Trip τότε είχε παραδεχτεί πως παραβίασε τους νόμους περί εμπορικών μυστικών και τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και υποσχέθηκε να πληρώσει στην Tesla 25.000 δολάρια.

Παρά το πρώτο πρόστιμο, συνέχισε...

Ωστόσο, συνέχισε να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, ακόμη και μετά την εντολή δικαστή να σταματήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.
Από τότε και στο εξής, Musk και Trip ανταλλάσσουν δημόσια πυρά.
Μάλιστα, ο πρώην υπάλληλος της Tesla, κατηγόρησε τον Musk για δυσφήμιση, κατηγορία που ωστόσο ο ομοσπονδιακός δικαστής που είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε απορρίψει.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο πρώην τεχνικός συμφώνησε επιτέλους να πληρώσει αποζημίωση 400.000 δολαρίων στην εταιρεία και να τερματίσει τη δημόσια διαμάχη του με τον Musk, σύμφωνα με δικαστήριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης