Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Χριστουδουλίδη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Χριστουδουλίδη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Να συντονίσουν τα επόμενα βήματα τους για το Κυπριακό και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θέλουν Ελλάδα και Κύπρος
Στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στον συντονισμό Ελλάδας - Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό.
Επίσης, από τη Λευκωσία όπου θα βρίσκεται, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην 27η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ και αργότερα στη διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Mediterranean Dialogues (MED), που βρίσκεται υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το υπ.Εξωτερικών, σε ό,τι αφορά την Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, οι εργασίες της θα εστιασθούν στην προώθηση του διαλόγου για θέματα ασφαλείας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή των χωρών-μελών του Οργανισμού.
Όσον αφορά τη διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας Mediterranean Dialogues, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα «Shared Prosperity and Migration» μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Πορτογαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης