Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ίντριγκες, ασυνεννοησία και προσωπικές επιδιώξεις «τραυματίζουν» την προσπάθεια Μητσοτάκη – Γιατί φωτογραφίζουν τον... Χαρδαλιά;

tags :
Ίντριγκες, ασυνεννοησία και προσωπικές επιδιώξεις «τραυματίζουν» την προσπάθεια Μητσοτάκη – Γιατί φωτογραφίζουν τον... Χαρδαλιά;
Γιατί κάποιοι δείχνουν τον Νίκο Χαρδαλιά;
Στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε σε δύο μεγάλες εφημερίδες, το Βήμα και τη Δημοκρατία, το θέμα για τα δύο συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ. Oι έρευνες του Μαξίμου έχουν φτάσει σε ένα αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα έφτασε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα αναλάβει δράση. Ή μπορεί και να έχει αναλάβει…
Πάντως, αίσθηση προκάλεσε ότι το Σάββατο, 5/12, στην πολύ κρίσιμη σύσκεψη που είχε προγραμματίσει το Μέγαρο Μαξίμου για σχέδιο των εμβολιασμών και την διαχείριση της πανδημίας έλειπε από αυτήν - για την ακρίβεια δεν είχε κληθεί - ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα έπρεπε να ήταν σε αυτή τη σύσκεψη καθώς το θέμα τον αφορούσε άμεσα.
Γιατί;

Γιατί κάποιοι δείχνουν τον Νίκο Χαρδαλιά;

Κάποιοι, μάλιστα, προχώρησαν ακόμα πιο πέρα και υπαινίχθηκαν ότι αυτός που έδωσε το θέμα στις εφημερίδες ήταν κάποιος από το περιβάλλον του κ. Χαρδαλιά καθώς είναι γνωστό σε όλους τους παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ ότι οι σχέσεις Χαρδαλιά με το δίδυμο Αρκουμανέα-Κικίλια είναι από ανύπαρκτες έως κακές.
Μάλιστα, οι ίδιοι παρατήρησαν ότι ούτε στη χθεσινή 7/12/2020 ενημέρωση για τα κρούσματα του κορωνοιού ήταν εκεί, όπως κάθε μέρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Τι συνέβη για δεύτερη φορά και δεν βρίσκεται στην θέση του, αναρωτήθηκαν.
Ωστόσο, σε αυτή τη φάση – και αν ισχύουν αυτοί οι ψίθυροι- στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούν να αφήσουν εκτός μάχης τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και ο λόγος είναι ότι το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι στις επάλξεις του εμβολιασμού και στην διαχείριση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
Είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης για το 2021.
Το μήνυμα το πήραν όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την διαρροή.

Ευθυνοφοβία και προσωπική προβολή υπουργών

Πάντως, στο Μαξίμου δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι διαρρέει κάτι που θίγει υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Δείχνει, ωστόσο, ότι μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο δεν είναι ρόδινα και οι σχέσεις όλων δοκιμάζονται. Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό, όταν ήταν να προμηθευτούν οι μαθητές τις μάσκες είχε ξεσπάσει μία μεγάλη κόντρα μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και των επιτελών του Υπουργείου Υγείας Κικίλια-Κοντοζαμάνη σχετικά τις λάθος προδιαγραφές που δόθηκαν για τις μάσκες.
Το γεγονός οδήγησε στην δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού που στηλίτευσε την ευθυνοφοβία ορισμένων αλλά και την απίστευτη επιδίωξη κάποιων άλλων για αυτοπροβολή και επικοινωνιακή διαχείριση.
 
Ενόχλησε ο Άδωνις με τις ημερομηνίες, στα κάγκελα η Νίκης με Πέτσα

Ένα τελευταίο γεγονός που ενόχλησε πολύ το Μαξίμου ήταν οι πιέσεις που άσκησαν οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης - Νίκος Παπαθανάσης για το άνοιγμα της αγοράς σε σημείο που καλλιέργησαν εντυπώσεις και προσδοκίες στην αγορά για άμεσο άνοιγμα ενώ κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει το επιδημιολογικό φορτίο που παραμένει ακόμα ισχυρό.
Η διοχέτευση πιθανών ημερομηνιών στα ΜΜΕ δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό για το Μαξίμου όταν η επιτροπή των λοιμοξιολόγων έβγαινε δημοσίως και έλεγε ακριβώς τα αντίθετα…
Συν αυτώ, υπάρχει και μεγάλη και αδικαιολόγητη ασυνεννοησία του οικονομικού επιτελείου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.
Πριν 9 μέρες ένα πρωτοσέλιδο της Καθημερινής ότι έρχεται νέα ρύθμιση 120 δόσεων -το οποίο επιβεβαίωσε αμέσως (!) και δημοσίως ο Στέλιος Πέτσας – έκανε τους Σταικούρα – Σκυλακάκη να βγαίνουν… από τα ρούχα τους.
Στο μεταξύ, οι Θεσμοί ξέκοψαν κάθε τέτοια προοπτική και έτσι ο κ. Πέτσας αναγκάστηκε να βγει δημοσίως ότι νέα ρύθμιση 120 δόσεων δεν εξετάζεται καν…  
Όλα συντείνουν στο εξής:
Το κυβερνητικό επιτελείο χρειάζεται ανανέωση, καλύτερο συντονισμό και να μπει φρένο στις επικοινωνιακές φιλοδοξίες του κάθε υπουργού που κοιτάζει την προβολή του και όχι την συνισταμένη, που είναι η επίτευξη του κυβερνητικού έργου.


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης