Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο Brexit - Στο επίκεντρο η στερλίνα

tags :
Rabobank: Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο Brexit - Στο επίκεντρο η στερλίνα
Η στερλίνα είναι στο επίκεντρο, που κατρακυλά έναντι του ευρώ, αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank
Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο Brexit, παρά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Η στερλίνα είναι στο επίκεντρο, που κατρακυλά έναντι του ευρώ, καθώς για άλλη μία φορά, όπως αποδείχθηκε, οι διαπραγματεύσεις και οι διορίες για να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit δεν σημαίνουν τίποτε.
Προφανώς, το ότι δεν έγινε κάτι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είναι καλό νέο.
Βέβαια, και οι δύο πλευρές επιμένουν πως τα πράγματα είναι δύσκολο και μπορεί να μην υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Πάντως, όπως ψιθυρίζεται από αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, στο τέλος μάλλον θα επιτευχθεί μια λύση.

Αποφασίζει το σώμα των εκλεκτόρων

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, στις 14 Δεκεμβρίου αποφασίζει το σώμα των εκλεκτόρων για την ανάδειξη –και επίσημα– του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
Κάπως έτσι ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών αναδεικνύεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να δικάσει την αγωγή της πολιτείας του Τέξας κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.
Εν προκειμένου αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και έτσι μπορεί να υπάρξει ανατροπή, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο κατά τις εκλογές Nixon εναντίον Kennedy το 1960.
Ο Nixon είχε υποστηρίξει τότε πως οι ψήφοι των πολιτών της Χαβάης καταμετρήθηκαν υπέρ του αντιπάλου του, παρανόμως.
Εκ των πραγμάτων, πάντως, ο Trump θα έχει μερικές εβδομάδες ακόμα στον προεδρικό θώκο, κάτι που θα του επιτρέψει να βρει χρόνο για να διεκδικήσει δικαστικά ό,τι μπορεί.
Αν υπάρξει κάποιου είδους ανατροπή, την οποία οι αγορές δεν προεξοφλούν, το σοκ θα είναι κολοσσιαίο.

Πακέτο τόνωσης

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το νέο δημοσιονομικό πακέτο στις ΗΠΑ, μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, με τη 14η Δεκεμβρίου να αναδεικνύεται σε D-Day.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και οι υπηρεσίες που επιλαμβάνονται για τη διαδικτυακή ασφάλεια έπεσαν θύμα χάκερ.
Άραγε, τι είδους κρατικά μυστικά εκλάπησαν; αναρωτιέται η Rabobank.
Ίσως έρχονται νέες κυρώσεις στην Κίνα…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης