Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 5,5% στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Το brent στα 49,5 δολ. το βαρέλι

«Βουτιά» 5,5% στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Το brent στα 49,5 δολ. το βαρέλι
Η μία μετά την άλλη οι χώρες σταματούν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλιο
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για τη ζήτηση να βρίσκεται στα ύψη, λόγω της αναταραχής που προκαλεί διεθνώς η μετάλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία.
Η μία μετά την άλλη οι χώρες σταματούν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλιο.
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο (WTI) υποχωρεί 5,6% στα 46,47 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 5,5% στα 49,39 δολ. το βαρέλι.

Image
Image
«Οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω του κορωνοϊού, αποτελεούν βαρίδι για την αγορά πετρελαίου.
Η ζήτηση στην Ευρώπη αναμένεται να δεχθεί ισχυρό πλήγμα», σχολιάζει το Reuters ο Giovanni Staunovo, αναλυτής της UBS.
Σύμφωνα  με τον Stephen Brennock, broker της PVM, το μήνυμα είναι απλό:
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν στο έλεος της πανδημίας.
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως ο εντοπισμός μετάλλαξης στελέχου της Covid - 19, που εμφανίστηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια σε διάφορα άλλα κράτη και που καθιστά ακόμα και κατά 70% πιο μεταδοτικό τον ιό.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη Μεγάλη Βρετανία, το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού εντοπίστηκε επίσης σε Δανία, Ολλανδία και Αυστραλία με αποτέλεσμα η μια χώρα μετά την άλλη όχι μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και παγκοσμίως να ανακοινώνουν πως αναστέλλουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μ. Βρετανία.
Συναγερμός έχει σημάνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21/12 η Επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ με απώτερο στόχο να υπάρξει ένας πανευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της νέας ανησυχητικής κατάστασης ύστερα από τις διαδοχικές αποφάσεις πολλών κρατών να διακοψουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μ. Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης