Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουάσιγκτον: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ Trump - Οι Αρχές απαγόρευσαν τα όπλα, καλούν 300 μέλη της Εθνοφρουράς

Ουάσιγκτον: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ Trump - Οι Αρχές απαγόρευσαν τα όπλα, καλούν 300 μέλη της Εθνοφρουράς
Περισσότερα από 300 μέλη της Εθνοφρουράς θα είναι σε ετοιμότητα και στη διάθεσή των αρχών για να βοηθήσουν στον περιορισμό των διαδηλωτών στις ΗΠΑ
Σε αναβρασμό βρίσκεται η Ουάσιγκτον καθώς αρχίζουν να συγκεντρώνονται υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Donald Trump ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ίδιου αλλά και πολλών ακραίας ιδεολογίας οργανώσεων και ομάδων, για μεγάλες συγκεντρώσεις με απαίτηση από το Κογκρέσο να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη του Joe Biden στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 3 Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ.

Η απόφαση του Κογκρέσου

Ειδικότερα το Κογκρέσο αναμένεται να αποφασίσει την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 αλλά οι διαδηλώσεις υπέρ Trump εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από σήμερα Τρίτη 5/1/2021 και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τις Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Ο Trump σε ανάρτησή του στο Twitter έχει δηλώσει:
”Θα είμαι εκεί” ενώ ανεβάζει συνέχεια βίντεο για την μεγάλη κεντρική διαδήλωση της Τετάρτης παρακινώντας τους ψηφοφόρους του.
.png

Φόβοι για ακραία περιστατικά βίας

Οι αμερικανικές Αρχές ανησυχούν πως μπορεί να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο συγκρούσεων με ομάδες πολιτών που θα προβούν σε αντι-διαδηλώσεις υπέρ της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος ή απλά κατά των μπλοκ ακροδεξιών και ρατσιστών.
Σύμφωνα με το Reuters, περισσότερα από 300 μέλη της Εθνοφρουράς θα είναι σε ετοιμότητα και στη διάθεσή των αρχών για να βοηθήσουν στον περιορισμό των διαδηλωτών και να ενισχύσουν τις αρχές σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και σε επιχειρήσεις διάσωσης.

″Αφήστε τα όπλα στο σπίτι σας”

Οι αρχές στην Ουάσιγκτον προειδοποίησαν τους υποστηρικτές του Trump που προσέρχονται στην πόλη να μην φέρουν όπλα ενώ ταυτόχρονα ζητούν από τους πολίτες να μην κατέβουν στο κέντρο της πόλης.
.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης