Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τον Trump, το Twitter διέγραψε και μήνυμα του Ιρανού ηγέτη

Μετά τον Trump, το Twitter διέγραψε και μήνυμα του Ιρανού ηγέτη
Διέγραψε τα tweet του Khamenei, με τα οποία χαρακτήριζε εντελώς «αναξιόπιστα» τα εμβόλια ΗΠΑ - Βρετανίας κατά του κορωνοϊού .
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη συνεχιζόμενη μεγάλη εκκαθάριση και τον αποκλεισμό του Donald Trump από πολλές πλατφόρμες, το Twitter στρέφει τα βέλη του κατά του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε τα tweet του Khamenei, με τα οποία χαρακτήριζε εντελώς «αναξιόπιστα» τα εμβόλια ΗΠΑ - Βρετανίας κατά του κορωνοϊού .
Το Twitter χαρακτήρισε τα μηνύματα του Ιρανού ηγέτη «παραπλανητικά».

«Εντελώς αναξιόπιστα τα εμβόλια»

«Απαγορεύεται η εισαγωγή εμβολίων που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι εντελώς αναξιόπιστα.
Δεν είναι απίθανο να θέλουν να μολύνουν άλλα έθνη», είχε γράψει ο Ali Khamenei στο διαγραμμένο tweet.
«Δεδομένης της εμπειρίας μας με τις προμήθειες αίματος που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV από τη Γαλλία, ούτε τα γαλλικά εμβόλια δεν είναι αξιόπιστα», συνέχισε ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης.


Η χρονική σύμπτωση

Το χρονοδιάγραμμα της κατάργησης, την ίδια ημέρα που διαγράφηκε ο λογαριασμός του Trump, είναι ενδιαφέρον δεδομένου ότι μπορεί να είναι μέρος της προσπάθειας του Twitter να προστατευτεί από την εκτεταμένη κριτική για την επιλεκτική στόχευση των λογαριασμών του Trump και συντηρητικών Αμερικανών.
Οι επικριτές του έχουν επισημάνει ότι κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο Twitter έχουν στείλει στο παρελθόν πολλά μηνύματα τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν σαφώς ως απειλές βίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν συγκεκριμένα το τμήμα «μολύνουν άλλα έθνη» του tweet του Khamenei για το εμβόλιο που πυροδότησε τη διαγραφή, δεδομένου ότι το μήνυμα της περσικής γλώσσας παρέμεινε στάσιμο και δεν περιέχει τη φράση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης