Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΒοfA: Προειδοποίηση για «φούσκα» σε «πράσινες» ευρωπαϊκές μετοχές

ΒοfA: Προειδοποίηση για «φούσκα» σε «πράσινες» ευρωπαϊκές μετοχές

Κατά τη διάρκεια του 2020, οι μετοχές ΑΠΕ εμφάνισαν εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη, χάρη στη μαζική στροφή των κυβερνήσεων προς «πράσινες» και περιβαλλοντικά ουδέτερες ενεργειακές πολιτικές

Σχετικά Άρθρα

Προειδοποίηση για τη δημιουργία «φούσκας» σε μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην «πράσινη» ενέργεια πραγματοποίησε η Bank of America, καθώς αυξάνεται γεωμετρικά το τελευταίο διάστημα ο όγκος των κεφαλαίων που διοχετεύονται το τελευταίο διάστημα στις εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.
«Αν και αναγνωρίζουμε ότι οι ροές κεφαλαίων ενδεχομένως θα συνεχίσουν να οδηγούν τις τιμές των μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα, οι αποτιμήσεις δεν υποστηρίζονται πλέον από τα θεμελιώδη μεγέθη» σημειώνει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
«Δεν μπορούμε να συμβουλεύουμε τους επενδυτές να τοποθετούν φρέσκο χρήμα σ’ αυτές τις μετοχές» σπεύδει να προσθέσει, απευθυνόμενη προς τους αναλυτές.
Η αμερικανική τράπεζα στο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού της υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές των Orsted, Red Electrica και Enagas SA σε «underperform» και τη σύσταση για τη μετοχή της EDPR σε «neutral».

Κυβερνήσεις

Κατά τη διάρκεια του 2020, οι μετοχές ΑΠΕ εμφάνισαν εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη, χάρη στη μαζική στροφή των κυβερνήσεων προς «πράσινες» και περιβαλλοντικά ουδέτερες ενεργειακές πολιτικές.
Μάλιστα, αυτή η στροφή αποτυπώθηκε και στον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης, βάσει του οποίου τουλάχιστον το 1/4 των κονδυλίων θα πρέπει να διοχετευτεί σε «πράσινα» έργα ή έργα ΑΠΕ.

ΗΠΑ

Ο κλάδος δε, δέχθηκε περαιτέρω στήριξη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της Γερουσίας, μετά τις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια.
Κι αυτό, διότι οι Δημοκρατικοί αναμένεται να στηρίξουν αναφανδόν την ενεργειακή πολιτική του νεοεκλεγέντα Joe Biden, ο οποίος επιδιώκει να αυξήσει τις «πράσινες» επενδύσεις.
Διάφοροι αναλυτές, πάντως, έχουν προειδοποιήσει ότι οι αποτιμήσεις των «πράσινων» αμερικανικών μετοχών θα μπορούσαν να φθάσουν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα εντός του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης