Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο πριν την ορκωμοσία Biden

CNN: Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο πριν την ορκωμοσία Biden
Σχέδιο πολιορκίας του Καπιτωλίου από οπαδούς του Trump αποκαλύπτει το CNN

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που τάσσονται υπέρ του Donald Trump σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το Κογκρέσο.
«Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους πατριώτες οι οποίοι σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο για να αποτρέψουν την είσοδο σε αυτό οποιουδήποτε Δημοκρατικού, δήλωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Conor Lamb.
«Έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανόνες εμπλοκής.
Άρα αυτή είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει ένα σχέδιο.
Mιλούν για το 1776 (Aμερικανική Eπανάσταση)» πρόσθεσε ο Lamb. 
«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν συζητούμε με αυτούς τους ανθρώπους.
Πρέπει να διωχθούν.
Να σταματήσουν.
Δυστυχώς, αυτό αφορά και τον πρόεδρο, γι' αυτό πρέπει να παραπεμφθεί και να απομακρυνθεί από το αξίωμα».
Δύο βουλευτές των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στην ενημέρωση είπαν στο CNN ότι τέθηκαν επί τάπητος διάφορα σενάρια και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πάρει στα σοβαρά τις απειλές. 
Το μέλος πρόσθεσε ότι οι νομοθέτες ελπίζουν ότι οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς θα έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους για τα φρονήματα και τα πιστεύω τους, καθώς, παρότι η Βουλή των Αντιπροσώπων εμπιστεύεται τους περισσότερους από τους άνδρες αυτών των δυνάμεων, πολλοί εθνοφρουροί θα έρθουν στην αμερικανική πρωτεύουσα από όλη τη χώρα.

Ο Trump θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Ουάσινγκτον - FBI: Τρία σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ουάσινγκτον ύστερα από σχετική απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ενόψει και της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου 2021.
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- το εξής:
«Ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε σήμερα (11/01, τοπική ώρα) ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια της Κολούμπια και διέταξε τη διοίκηση της Ομοσπονδιακής Βοήθειας να συνδράμει τις προσπάθειες της Περιφέρειας λόγω της έκτακτης ανάγκης σχετικά με την 59η ορκωμοσία Προέδρου των ΗΠΑ».

Εξέγερση

Το σημείωμα αναφέρει επίσης ότι ένοπλη ομάδα απειλεί να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, την ίδια μέρα με σχέδιο για να δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης εξέγερσης και εκτεταμένα επεισόδια εάν το Κογκρέσο καθαιρέσει τον πρόεδρο Donald Trump από το αξίωμα.
Το υπόμνημα διανεμήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Κρίσεων του FBI ως σύνοψη των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν όσον αφορά τις απειλές μετά την πρωτοφανή επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Επί ποδός 15.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνοφρουράς μέχρι στιγμής βρίσκονται επί ποδός 6.200 στρατιώτες.
Οι αμερικανικές Αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Trump, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.
Παράλληλα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για σχεδιαζόμενες ένοπλες διαδηλώσεις έξω από Καπιτώλια των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης