Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην διευθυντής του FBI χαρακτηρίζει τον Trump «ανασφαλές δίχρονο»

tags :
Πρώην διευθυντής του FBI χαρακτηρίζει τον Trump «ανασφαλές δίχρονο»
Ουδέποτε συνάντησα ενήλικα με μεγαλύτερη πείνα για επιβεβαίωση από τον Donald Trump είναι σαν τον αέρα που αναπνέει
Σχετικά Άρθρα

Σαν νήπιο που αποζητά την επιβεβαίωση χαρακτήρισε τον Donald Trump ο πρώην διευθυντής του FBI James Comey, τον οποίο o Trump είχε απολύσει αιφνιδιαστικά τον Μάιο του 2017.
Μιλώντας στο Sky News υποστήριξε ότι αν ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ, θα του δώσει όλη την προσοχή που επιζητεί και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρκετά ακόμη χρόνια του «σόου Donald Trump» επισκιάζοντας τις προσπάθειες του Joe Biden να ενώσει την Αμερική.

Είναι σαν τρίχρονο που ζητά επιβεβαίωση

«Ουδέποτε συνάντησα ενήλικα με μεγαλύτερη πείνα για επιβεβαίωση από τον Donald Trump. Το έχω δει σε δίχρονα και τρίχρονα νήπια. Η επιβεβαίωση γι’ αυτόν είναι σαν τον αέρα που αναπνέει. Τη χρειάζεται διαρκώς. Θα ήθελα να δω να σβήνουν τα φώτα της ράμπας και να στέκεται μόνος του στον κήπο του Μαρ-α-Λάγκο φωνάζοντας στα περαστικά αυτοκίνητα και κανείς μας να μην τον ακούει», είπε ο James Comey. Λόγω της προεδρικής του ιδιότητας ο Trump απολάμβανε ασυλίας, που όμως λήγει σε λίγες μέρες, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν μελλοντικά κατηγορίες για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν ή κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Πρέπει να καταδικαστεί από τη Γερουσία

Ο Comey συμφωνεί, πάντως, με την δεύτερη παραπομπή του Trump κι όπως λέει «στην ιδανική περίπτωση θα ήθελα να καταδικαστεί από τη Γερουσία και να του απαγορευθεί να διεκδικήσει ξανά δημόσιο αξίωμα». Ο 60χρονος πρώην διευθυντής του FBI αποπέμφθηκε ενώ η υπηρεσία του ερευνούσε την καταγγελλόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 κι είναι έκτοτε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Trump. Όπως είπε, μάλιστα, στο βρετανικό δίκτυο, ο απερχόμενος Πρόεδρος «είναι ο λεξικογραφικός ορισμός του δημαγωγού», που «αποσκοπούσε όχι μόνον να ψεύδεται στο λαό αλλά και να καταστρέψει την ιδέα ότι υπάρχει η αλήθεια. Η απειλή, που συνιστά, δεν γίνεται ίσως αισθητή δημοσίως, αλλά εγώ την ένιωσα όταν καθόμουν κοντά του, μου θύμιζε διαρκώς νονό της μαφίας, επειδή έχω γνωρίσει τέτοιους και βοήθησα να μπουν στη φυλακή. Κι αυτή η απειλή σε συνδυασμό μ’ αυτή τη δίψα για επιβεβαίωση είναι μια πραγματικά επικίνδυνη συνταγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης