Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ένας κούκος (ΕΤΕ) δε φέρνει την άνοιξη – Υπό πίεση αρκετά βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ένας κούκος (ΕΤΕ) δε φέρνει την άνοιξη – Υπό πίεση αρκετά βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είμαστε από τη σημερινή της πορεία. Δε μας δίνει βέβαια περιθώρια για πολλά συμπεράσματα, αφού πατάει σε στήριξη, ενώ δε σπάει αντίσταση. Συσσώρευση δείχνει η εικόνα, αλλά μία ανησυχία μας τη δημιούργησε σήμερα. Μόνο με την Εθνική δε γίνεται… δουλειά. Ειδικά όταν στις άλλες συστημικές σου έδιναν όσα κομμάτια ήθελες.

Και μπορεί κάποια άλλα βαριά χαρτιά να προσπάθησαν να βάλουν πλάτη και να μας κρατήσουν πάνω από τις 800 μονάδες, αλλά δε μπόρεσαν να αντέξουν τις πωλήσεις που έβγαιναν. Λίγοι οι αγοραστές και χαμηλός ο τζίρος συνολικά. Περιμένουμε τη συνέχεια, μήπως μας δώσει κάποιο σήμα η πορεία της. Αύριο λοιπόν τα σπουδαία.

Κοντά στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη και αν μας ζητήσετε να βρούμε 2-3 μετοχές που να τράβηξαν το βλέμμα μας θα δυσκολευτούμε αρκετά. Λίγο η ΕΥΔΑΠ, αλλά είχε μεγάλο πωλητή στα 6,90 ευρώ, λίγο η ΕΤΕ και λίγο η ΚΟΥΕΣ.

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Είχαμε αναφερθεί σχετικά πρόσφατα και αναλυτικά στις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωση του κύρους και κυρίως για να μην υπάρξουν ξανά σκάνδαλα τύπου Folli Follie. Πρέπει να κάνει τα πάντα η κυβέρνηση και να θωρακίσει το ΧΑ.

Δε σας κρύβουμε πως με αυτά που έχουμε δει, πολλές φορές κοιτάμε με επιφυλακτικότητα κάποιους ισολογισμούς. Γιατί βλέπεις κέρδη, ταμείο κ.α. και η μετοχή δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Και φυσικά απορείς, και αναρωτιέσαι αν αυτά που διαβάζεις στη λογιστική κατάσταση είναι αλήθεια ή έχουν μαγειρευτεί. Πρέπει λοιπόν να θωρακιστεί η αγορά και να προστατευτούν οι επενδυτές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνοιξαν ψηλά, αλλά γύρισαν γρήγορα χαμηλότερα. Όχι όλες αλλά οι περισσότερες. Ξεχώρισε και πάλι η ΕΤΕ και ήταν η μόνη που κράτησε το θετικό πρόσημο μέχρι το τέλος. Στα 2,17 ευρώ και στο +1,93%. Η ΑΛΦΑ πήγε μέχρι τα 0,9150, αλλά μετά δυσκολεύτηκε αρκετά. Έκανε πολλά κομμάτια στα 0,88 ευρώ και έκλεισε λίγο χαμηλότερα. Άσχημη η εικόνα και της Πειραιώς, αλλά και της Eurobank, η οποία πήγε μέχρι τα 0,61 ευρώ και έκλεισε στα 0,5964 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και οι πωλητές είχαν το πάνω χέρι. Πήγε μέχρι και τα 7,10 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 7,20 ευρώ με 319 χιλ. τεμάχια συνολικό όγκο και μόλις τα 50 χιλ. τεμάχια σε πακέτο.

ΕΥΔΑΠ: Όσα ήθελες σου έδιναν στα 6,90 ευρώ. Προσπάθησαν κάποιες στιγμές οι αγοραστές να τα απορροφήσουν και να την πάνε πιο πάνω, αλλά δεν τελείωναν. Έμειναν και στο κλείσιμο άλλα 9 χιλ. τεμάχια στους πωλητές. Πάλι καλά που ενισχύθηκε 2,37%.

ΑΔΜΗΕ: Έγιναν και κάποιες βίαιες πωλήσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί η μετοχή στα 2,42 ευρώ, να αυξηθεί η μεταβλητότητα και να οδηγηθεί σε δημοπρασία. Στα 2,48 ευρώ και στο -1,59% με όγκο 294 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Το ξεκίνημα αν και δυνατό δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Με υψηλό στα 5,18 ευρώ έκλεισε στα 4,96 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Ούτε σήμερα μπόρεσε να κλείσει πάνω από τα 15 ευρώ αν και τα δοκίμασε και πάλι.

DOPPLER: Θα λέγαμε πως έδειξε από χθες τις διαθέσεις της. Εύκολα στο limit up και στο +19,05% με ανεκτέλεστο στους αγοραστές.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ή που δεν ανοίγει φέτος ή που αν ανοίξει θα είναι στο limit up. Στο +59% από την αρχή του έτους.

FOODLINΚ: Με όγκο 165 χιλ. τεμάχια στο +19,21% και στα 0,4530 ευρώ.

QUEST: Δυνατή κίνηση. Πήγε και μέχρι τα 11,10 ευρώ για να κλείσει στα 10,75 ευρώ και στο +3,86% με καλό όγκο 33 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 384 εκατ. ευρώ. Εννοείται νέο υψηλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης