Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Σκληρό lockdown για πρώτη φορά στο Όσλο λόγω του μεταλλαγμένου covid

Νορβηγία: Σκληρό lockdown για πρώτη φορά στο Όσλο λόγω του μεταλλαγμένου covid
Κλειστά ως την 1η Φεβρουαρίου για πρώτη φορά σσχολεία, εστίαση, καταστήματα και αθλητικές δραστηριότητες
Σχετικά Άρθρα

Σε σκληρό lockdown μπαίνει το Όσλο, και εννέα γειτονικοί δήμοι της πρωτεύουσας της Νορβηγίας μετά το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού.
Η Νορβηγία και οι υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες δεν είχαν επιβάλλει σκληρά απαγορευτικά μέτρα στα προηγούμενα κύματα του κορωνοΐού όμως τώρα το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού φαίνεται να είναι απειλητικό στο βορρά.
Η νορβηγική κυβέρνηση έκλεισε εμπορικά κέντρα και άλλα καταστήματα με είδη που δεν κρίνονται απαραίτητα για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19, και όπως ανακοίνωσε δεν θα ξανανοίξουν ως τουλάχιστον την 1η Φεβρουαρίου.

Κλειστά μαγαζιά και σχολεία

Το υπουργείο Υγείας της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Επίσης θα σταματήσουν οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείσουν και τα σχολεία να βασίζονται περισσότερο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Παράλληλα από τα νοικοκυριά ζητείται να μην δέχονται επισκέπτες στο σπίτι τους. «Μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τον ιό αρκετές φορές και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε ξανά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης