Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Γιατί η αγορά δεν είναι φούσκα - Αγοράστε στα χαμηλά

JP Morgan: Γιατί η αγορά δεν είναι φούσκα - Αγοράστε στα χαμηλά
«Μπορείτε να σορτάρετε κάποιες εταιρείες που σας φαίνεται ότι είναι φούσκες και να ανοίξετε θέσεις long σε μετοχές αξίας και σε κυκλικές μετοχές» αναφέρει η JP Morgan.

Τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική χρηματαγορά δεν είναι φούσκα αναλύει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, προτρέποντας τους επενδυτές να αγοράσουν στα χαμηλά σε περίπτωση διόρθωσης.
Με τη μάχη ανάμεσα στους μικρομετόχους και τους short sellers να κρατεί καλά, εκτοξεύοντας τη μεταβλητότητα στα ύψη (δείκτης VIX +35%), η τράπεζα καλεί τους επενδυτές να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις για «φούσκες που θα σκάσουν» και να αγοράσουν στα χαμηλά σε περίπτωση διόρθωσης.
Bέβαια, ενώ, λοιπόν, η αγοραστική φρενίτιδα για τις βαριά σορταρισμένες εταιρείες και τις penny stocks εξακολουθεί να μαίνεται την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη αγορά παρουσιάζει καθοδική πορεία, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως οι επαγγελματίες επενδυτές μόνο bullish δεν είναι…
620x-1.jpg
Χαμηλή έκθεση

Σύμφωνα με την JP Morgan, τα stock-picking funds τοποθετούνται στο 30ό εκατοστημόριο, από ένα εύρος 15 χρόνων.
Η χαμηλή αυτή έκθεση σημαίνει ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων μπορεί να δώσουν ώθηση στις μετοχές μακροπρόθεσμα, όταν η οικονομική δραστηριότητα πάρει ξανά μπροστά, ωθούμενα από μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής και από την επίτευξη ανοσίας της αγέλης έναντι του κορωνοϊού.
«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σημάδια ενθουσιασμού σε ό,τι αφορά τοποθετήσεις εκ μέρους θεσμικών επενδυτών» αναφέρει ο αναλυτής της JP Morgan, Marco Kolanovic.
«Οποιαδήποτε οπισθοχώρηση, που μπορεί να προκληθεί από κάποιο rebalancing ή επανατοποθέτηση, αποτελεί αγοραστική ευκαιρία».
HF_positioning_kolan.jpg
Σημειώνεται πως η άποψη του Kolanovic έρχεται σε αντίθεση με αυτή του αναλυτή της Bank of America Michael Hartnett, o οποίος είχε κάνει λόγο για φούσκα, προβλέποντας sell off.
Επίσης, ο Wilson της Morgan Stanley έκανε λόγο για διόρθωση διαρκείας, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα.

Selloff

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 27 Μαρτίου υπήρξε selloff, με τις μετοχές στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, S&P 500, την ώρα που γράφονταν αυτές εδώ οι γραμμές, να κατρακυλά -2,1%, στη μεγαλύτερή του πτώση από τον Οκτώβριο του 2020.
Πολλά funds αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν κέρδη για να αντισταθμίσουν τις απώλειες που είχαν από short τοποθετήσεις σε εταιρείες όπως η GameStop και η AMC.

Τι είναι φούσκα

Σύμφωνα με την JP Morgan είναι εύκολο να προσδιορίσει κάποιος τι είναι φούσκα.
Φούσκα, λοιπόν, είναι ο τετραπλασιασμός της τιμής μιας χρηματιστηριακής αξίας μέσα σε τρία χρόνια.
Ωστόσο, αυτός ο δείκτης δεν παρουσιάζει κάτι τέτοιο για τον S&P 500, που παρουσιάζει κέρδη 30% τα τελευταία τρία χρόνια.
Βέβαια, εύλογα προβληματίζουν εταιρείες π.χ. που πωλούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
«Μπορείτε να σορτάρετε κάποιες εταιρείες που σας φαίνεται ότι είναι φούσκες και να ανοίξετε θέσεις long σε μετοχές αξίας και σε κυκλικές μετοχές, που θα ανακάμψουν μετά το πέρας της πανδημικής κρίσης» καταλήγει η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης