Τελευταία Νέα
Διεθνή

Castex (πρωθυπουργός Γαλλίας): Ύστατη προσπάθεια για να αποφύγουμε το τρίτο lockdown

Castex (πρωθυπουργός Γαλλίας): Ύστατη προσπάθεια για να αποφύγουμε το τρίτο lockdown

Αποφασίστηκαν αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα, ένταση των αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση της καραντίνας και διεύρυνση της τηλεργασίας

Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία αποφάσισε να μην επιβάλει τρίτο lockdown σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή ενώ αντίθετα αποφάσισε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της, αύξηση των αστυνομικών ελέγχων κατά των παραβιάσεων της κυκλοφορίας και μεγαλύτερη εφαρμογή της εργασίας από το σπίτι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Ανησυχία

Ο πρωθυπουργός Jean Castex είπε ότι η κατάσταση όσον αφορά την υγειονομική κρίση παρέμεινε ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία ξεπέρασε τις 75.000, το έβδομο υψηλότερο στον κόσμο.
«Γνωρίζουμε τον σοβαρό αντίκτυπο (ενός lockdown).
Απόψε, κοιτάζοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, θεωρούμε ότι μπορούμε ακόμα να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να το αποφύγουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Jean Castex.

Σύνορα

Μιλώντας λίγο μετά τη συνάντηση του προέδρου Emmanuel Macron με ανώτερους υπουργούς για την υγειονομική, ο Castex δήλωσε ότι από την Κυριακή θα απαγορευτούν όλες οι αφίξεις στη Γαλλία από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια.
Όλοι οι επισκέπτες από τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR εκτός από διασυνοριακούς εργαζόμενους και τους οδηγούς φορτηγών.
«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε ένα νέο κλείδωμα, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες», δήλωσε ο Castex.

Εμπορικά κέντρα

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα κλείσουν εμπορικά κέντρα, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, με επιφάνεια άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, ότι οι κανόνες για την εργασία στο σπίτι θα ενισχυθούν και ότι η αστυνομία θα καταστείλει τα corona-πάρτι και τα παράνομα ανοίγματα των εστιατορίων.
«Οι παραβάσεις ορισμένωνδεν θα επιτρέπεται να καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων», υπόγράμμισε.

Μεταλλάξεις

Πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα, ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Γαλλία πιθανότατα έπρεπε να κινηθεί σε ένα τρίτο lockdown, ίσως ήδη από τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, λόγω του εντοπισμού νέων μεταλλάξεων του ιού.
Το υπουργείο Υγείας  ανακοίνωσε στις 28/1 ότι 1,45 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης