Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εκτός των ενισχύσεων τίθενται τα εστιατόρια που ανοίγουν παράνομα

Γαλλία: Εκτός των ενισχύσεων τίθενται τα εστιατόρια που ανοίγουν παράνομα

Πληθαίνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις στη Γαλλία όσον αφορά την προοπτική ενός νέου τρίτου lockdown - ΣτοΠαρίσι, συνολικά 24 παράνομα λειτουργούντα εστιατόρια ανακάλυψαν οι αρχές την Πέμπτη και την Παρασκευή (28 και 29 Ιανουαρίου)

Σχετικά Άρθρα

Τα εστιατόρια, που λειτουργούν παράνομα και εξυπηρετούν πελάτες σε τραπέζια, θα αποκλείονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις «για έναν μήνα», την ώρα που ορισμένοι εστιάτορες καλούν τους συναδέλφους τους να αψηφήσουν την απαγόρευση να ανοίξουν, λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Μaire τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αντιδράσεις

Η εν λόγω ανακοίνωση γίνεται ενώ επικρατεί δυσφορία μεταξύ των ιδιοκτητών εστιατορίων, όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στη μάχη κατά της επιδημίας Covid-19 προβλέπουν το κλείσιμό τους από την 30ή Οκτωβρίου 2021.
Σήμερα το μεσημέρι, ο Stephan Tourillon, ένας εστιάτορας που τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας των καταστημάτων αυτών, υποδέχθηκε περίπου 100 πελάτες, που φορούσαν μάσκα, κάτω από τις τέντες που είχε στήσει στο εξωτερικό του καταστήματός του στηn Κουσάνς (ανατολικά).

Διάλογος

«Θέλουμε να εμπλακούμε σε διάλογο με το κράτος, με το να κλείσουμε τα πάντα, δεν σημαίνει ότι θα πολεμήσουμε έτσι αυτήν την πανδημία.
Εγώ, αυτό που ζητάω απλά είναι το δικαίωμά μου να εργαστώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ίδιος.
Ο δικηγόρος του εστιάτορα, που βρισκόταν στο πλευρό του, υποστήριξε: «Ποια είναι η λογική του lockdown από τη στιγμή που έχουμε υπεύθυνους επικεφαλής επιχειρήσεων που αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;».

 Αντιδράσεις

Και άλλα εστιατόρια αποφάσισαν να ανοίξουν παράνομα τις τελευταίες ημέρες, ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως στη Νίκαια, στην Κυανή Ακτή, όπου ένα εστιατόριο εξυπηρέτησε 100 πελάτες στις 27 Ιανουαρίου.
Στο Παρίσι, συνολικά 24 παράνομα εστιατόρια ανακάλυψαν οι αρχές την Πέμπτη και την Παρασκευή (28-29 Ιανουαρίου) και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο κλεισίματος για 15 ημέρες, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μέσα Φεβρουαρίου

Αν και τα εστιατόρια μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες διανομής και take away, ο πρωθυπουργός Jean Castex δεν προβλέπει την επαναλειτουργία τους πριν από τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους εστιάτορες, ηθικά και οικονομικά» παραδέχθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Μaire, μιλώντας στο RTL, όμως «αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση να μην σέβονται τους κανονισμούς, που είναι υγειονομικοί κανονισμοί».

Συλλογικός κανόνας

Πρόκειται για «ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις στη Γαλλία», όμως «δεν θέλω αυτό να επεκταθεί, να γίνει μια συνήθεια, ένας τρόπος να αψηφούν την απαγόρευση», τόνισε ο Bruno Le Μaire, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για μία απαγόρευση, αλλά έναν συλλογικό κανόνα για να εγγυηθούμε την υγεία όλων».
Τα κονδύλια από το πρόγραμμα αλληλεγγύης, από τα οποία θα αποκλειστούν οι εστιάτορες οριστικά σε περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων, είναι μια κρατική βοήθεια για τις επιχειρήσεις που έχουν αναγκαστεί να κλείσουν.
Ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ τον μήνα ή μια αποζημίωση ύψους του 20% των κύκλων εργασιών του 2019, με όριο τα 200.000 ευρώ τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης