Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H απάντηση με εξώδικο του Λεωνίδα Μπόμπολα στο BN και η άρνηση του ότι είχε «μυστικές επαφές» με την Invesco

H απάντηση με εξώδικο του Λεωνίδα Μπόμπολα στο BN και η άρνηση του ότι είχε «μυστικές επαφές» με την Invesco
Η απάντηση του Λεωνίδα Μπόμπολα... δημιουργεί ερωτηματικά - Θα περιμέναμε μια απάντηση για το εάν η Reggeborgh θα εξασκήσει την option
Σχετικά Άρθρα

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Λεωνίδας Μπόμπολας επανήλθε στο προσκήνιο αποκτώντας πέραν της μετοχικής υπόστασης που ήδη διαθέτει στον Ελλάκτωρ με ποσοστό 12,55% και επιχειρηματική δραστηριότητα συμμετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ.
Μια από τις πρώτες ενέργειες του Λεωνίδα Μπόμπολα ήταν να αποστείλει εξώδικο στο bankingnews (ΒΝ) που αναφέρει
«Εντελώς αυθαίρετα και παρά τα κρατούντα στον οικονομικό τύπο όπως και εσείς οι ίδιοι συνομολογείτε (όπως πολλοί μπορεί να αναφέρουν) θεωρείτε ότι η περιπετειώδης εξέλιξη της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ κρίθηκε όχι από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά την μανία για εκδίκηση κατά του Καλλιτσάντση (διοίκηση και πρώην μέτοχος με 25,5%), διαδίδετε ψευδώς ότι διαπραγματεύτηκα παρασκηνιακώς με την Invesco, συμφώνησα δήθεν μαζί της το πλαίσιο της συνεργασίας ερήμην των Ολλανδών αλλά στο τέλος άλλαξα άποψη και ρητά αναπαράγετε φήμες ότι η εταιρία Reggeborgh προσέφερε σε εμένα τιμή για το 12,55% των μετοχών του Ελλάκτωρ 2,1 με 2,2 ευρώ ανά μετοχή και τις δραστηριότητες ανακύκλωσης οι οποίες δήθεν θα αποσχιστούν από τον Ελλάκτωρ.
Αναφερόμενοι δε στο μέλλον του Ελλάκτωρ καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι διακυβεύεται η διατήρηση της Ελλάκτωρ ως ανεξάρτητου επιχειρηματικού ομίλου, κρίνοντας ότι οτιδήποτε άλλο, διαμελισμός ή τεμαχισμός θα είναι επιχειρηματική αυτοκτονία»
Στο εξώδικο ο Λεωνίδας Μόμπολας μας ζητάει να αναρτήσουμε ένα κείμενο το οποίο ο ίδιος υποδεικνύει τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ανύπαρκτα και ανυπόστατα τα προσωπικά ανταλλάγματα, ενώ ο ίδιος ασκεί κανονικά τα δικαιώματα του ως μέτοχος, παρενέβη στην δίκη υπέρ της Ελλάκτωρ και επιδίωξε δικαστικά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Invesco για την μη διενέργεια της γενικής συνέλευσης.
Επίσης δεν αληθεύει ότι οι ενέργειες του Λεωνίδα Μπόμπολα προκαλούν εμπλοκή της εταιρίας Ελλάκτωρ με την επιτροπή Ανταγωνισμού και θέτουν σε κίνδυνο την επιχείρηση.
Το κείμενο αυτό δημοσιεύεται μετά από επίδοση σχετικής εξώδικης δήλωσης του Λεωνίδα Μπόμπολα»

Η απάντηση του bankingnews

Στο κείμενο 11 σελίδων που έλαβε το bankingnews (ΒΝ) από τον Λεωνίδα Μπόμπολα με έκπληξη διαπιστώσαμε ορισμένα θέματα τα οποία και παρουσιάζουμε.
Να διευκρινιστεί ότι το ΒΝ δεν έχει οποιαδήποτε προκατάληψη στο πρόσωπο του Λεωνίδα Μπόμπολα και καμία διάθεση απαξίωσης όπως ο ίδιος λανθασμένα αναφέρει.
Πρωτίστως να επισημάνουμε ότι όταν το BN αναφέρει πληροφορίες για μυστικές επαφές με τον επενδυτή την Invesco εν προκειμένω από πότε αυτό αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση.
Ως προς την ουσία της υπόθεσης, το bankingnews έχει αναφέρει ότι λίγο πριν την Γενική Συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2021 ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε επαφές με την Invesco.
Ο ίδιος το διαψεύδει, να υποθέσουμε ότι ουδέποτε επικοινώνησε με τον Μπάκο ένα από τους δύο εφοπλιστές της Invesco, δεν είχε ποτέ καμία διαπραγμάτευση με την Invesco και απλά αυτό που αναφέρει το bankingnews είναι παραπλανητικό.
Το ερώτημα που θέτουμε στον Λεωνίδα Μπόμπολα είναι το εξής, είχε ποτέ επικοινωνία με την Invesco και ειδικά με τον εφοπλιστή Μπάκο;
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ επαφή.
Θα αφήσουμε τα γεγονότα να αποδείξουν εάν το BN αποτύπωσε ένα γεγονός ή μετέδωσε μια παραπλανητική πληροφορία όπως ο ίδιος ο Λεωνίδας Μπόμπολας αναφέρει.

Θα ενεργοποιηθεί η οption;

Γνωρίζουμε ότι η Reggeborgh ο επενδυτής με 14,5% στον Ελλάκτωρ είχε υποβάλλει πρόταση εξάσκησης option στον Λεωνίδα Μπόμπολα ως μετόχου με 12,55% στον Ελλάκτωρ.
Παρ΄ ότι λοιπόν η Reggeborgh ανέφερε ότι διαθέτει αυτή την option ουδέποτε ανέφερε τιμή εξάσκησης.
Η Invesco είχε αντίστοιχη option με την Pemanoaro των αδερφών Καλλιτσάντση και γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό ως είχε υποχρέωση τις τιμές εξάσκησης.
Στην περίπτωση του Λεωνίδα Μπόμπολα όμως ουδέποτε η Reggeborgh ανέφερε τιμές εξάσκησης.
Το BΝ ανέφερε φημολογούμενες τιμές 2,10 με 2,20 ευρώ.

Η ερώτηση μας στον Λεωνίδα Μπόμπολα είναι η εξής.
Ο ίδιος δηλώνει ότι ασκεί τα καθήκοντα του ως μέτοχος κανονικά.
Η ερώτηση είναι η εξής, υπάρχει option μεταξύ της Reggeborgh και του Λεωνίδα Μπόμπολα ναι ή όχι;
Μπορεί να μας αναφέρει την τιμή εξάσκησης;
Θα ασκήσουν την option οι ολλανδοί της Reggeborgh επί των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα;
Αυτά τα ερωτήματα είναι μείζονος σημασίας για το επενδυτικό κοινό γιατί η εξάσκηση ή μη εξάσκηση θα αποδείξουν και αναδείξουν τις προθέσεις του ολλανδικού fund που είναι μέτοχος με 14,55%.

Μια γενική τοποθέτηση του bankingnews

Το BN έχει αναφέρει ότι ο Ελλάκτωρ πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος όμιλος, με συνεισφορά στην οικονομία, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και με θετικό πρόσημο στον ανταγωνισμό.
Υποψιαζόμαστε ότι όλοι οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ από την Invesco με 25,57%, την Reggeborgh με 14,5% και τον Λεωνίδα Μπόμπολα με 12,55% συμφωνούν σε αυτή την τοποθέτηση.
Στην αναφορά ότι τον εμπλέκουμε σε θέματα ανταγωνισμού, νομίζουμε ότι έχει παρερμηνεύει τις αναφορές μας, για τα θέματα του ανταγωνισμού αναφερόμαστε στην Reggeborgh καθώς είναι κοινός μέτοχος στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και όχι προφανώς στον Λεωνίδα Μπόμπολα που είναι μέτοχος στον Ελλάκτωρ.
Δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά στο BN οπότε μάλλον μας αποδίδει κάτι που δεν έχουμε αναφέρει.

Γιατί τα δημοσιεύματα στον Ελλάκτωρ;

Το ΒΝ από την πρώτη φάση της διαδικασίας είχε την τόλμη, κάτι που δεν συνηθίζεται στα μέσα ενημέρωσης να ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο Ελλάκτωρ δεν μπορεί να έχει κοινό μέτοχο με άλλη μεγάλη κατασκευαστική εταιρία.
Ξεκάθαρα το θεωρούμε λάθος και μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ περί δοκιμασίας της Reggeborgh σε Ψυττάλεια και παραχωρήσεις Εγνατίας.
Και στους δύο διαγωνισμούς συμμετέχουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Ελλάκτωρ κοινό στοιχείο των οποίων είναι ο βασικός μέτοχος η Reggeborgh στην μεν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ποσοστό περίπου 30,3% και στον Ελλάκτωρ με ποσοστό 14,5% διορίζοντας και το διοικητικό συμβούλιο.
Ο Ελλάκτωρ αποτέλεσε μείζονος σημασίας επιχειρηματικό θέμα καθώς είναι ένας εκ των βασικών επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα στις κατασκευές και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το ενδιαφέρον του BN είναι εύλογο, όπως ήταν εύλογο όταν η Reggeborgh τοποθετήθηκε στο παρελθόν στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Υποσημείωση

Για τις αναφορές περί εκδίκησης του Αναστάσιου Καλλιτσάντση πρώην βασικού μετόχου και CEO του Ελλάκτωρ, προτρέπουμε τον Λεωνίδα Μπόμπολα να ρωτήσει τον ίδιο τον Καλλιτσάντση.
Το bankingnews κάλυψε τις εξελίξεις στον Ελλάκτωρ όπως είχε καλύψει τις ίδιες εξελίξεις πριν 2 περίπου χρόνια όταν από την μια πλευρά βρισκόταν ο Κούτρας και Μπόμπολας και από την άλλη τα αδέρφια Καλλιτσάντση.
Θυμίζουμε ότι τότε ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικοινωνεί με τον τύπο και να παρουσιάζει τις θέσεις και απόψεις του οι οποίες και κατεγράφησαν όπως θα ενθυμείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης