Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άνοδος με το… ζόρι και με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άνοδος με το… ζόρι και με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έγινε για μία ακόμη φορά ξεκάθαρο πως χωρίς τις τράπεζες, άνοδος δε μπορεί να συντελεστεί. Επομένως, η στρατηγική του κάθε επενδυτή προσαρμόζεται ανάλογα. Αν δηλαδή από την εικόνα των τραπεζών βλέπει πιο κάτω, παίρνει ανάλογη θέση. Αν βλέπει πιο πάνω βγαίνει long. Η στήλη πιστεύει πως προς το παρόν έχουμε συσσώρευση. Πρέπει όμως άμεσα να αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και να ξεπεράσουμε τις 775 μονάδες.

Διαφορετικά ο δρόμος είναι πλαγιοκαθοδικός. Συνήθως οι χαμηλοί τζίροι και το γεγονός πως στα ψηλά βγαίνουν χαρτιά, αυτό δείχνουν. Σήμερα, στο μεγαλύτερο διάστημα τις συνεδρίασης οι τράπεζες υποχωρούσαν. Λίγο πριν το τέλος η Εθνική έδωσε μία καλή κίνηση και βελτίωσε την εικόνα και των άλλων συστημικών. Στο +0,49% ο Γ.Δ. με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο 48,2 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς είχε και πάλι απογοητευτική συμπεριφορά. Αρκετά αδύναμη και η Alpha Bank, ενώ η Eurobank είχε και πάλι καλύτερη συμπεριφορά και έκλεισε με άνοδο 1,72% και στο υψηλό της ημέρας. Η ΕΤΕ στο +2,65%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Στο υψηλό ημέρας και στα 7,20 ευρώ το κλείσιμο της ΔΕΗ. Με σημαντική διακύμανση η ΑΡΑΙΓ αλλά έκλεισε με άνοδο 1,64%. Καλή κίνηση από Jumbo αν και περιορίστηκε η άνοδος στο κλείσιμο. Καλός και ο ΟΠΑΠ. Βοήθησαν πάλι με άλλα λόγια μη τραπεζικά χαρτιά για να κλείσουμε ανοδικά.

Τα περισσότερα βαριά χαρτιά είναι σε discount έναντι των ομοειδών του εξωτερικού. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών. Το discount όπως σημειώνουν σε πολλές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται. Αύριο θα υπάρχει σχετικό θέμα στο ΒΝ για περισσότερη σκέψη.

ΚΕΚΡΟΨ: Η πτώση της μετοχής δε συνδέεται με κάποια εξέλιξη. Μάλλον και για την άνοδο που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα το ίδιο θα πρέπει να πούμε. Διατηρούμε την άποψη ότι η μετοχή παίζεται καθαρά με το διάγραμμα. Η εταιρεία εξακολουθεί να περιμένει την απόφαση από το δικαστήριο για την έκταση στο Ψυχικό. Δεν υπάρχει κάποιο νέο. Στο -8,17% και στα 2,7550 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας. Ο όγκος στις 42 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Χωρίς κάποια μετοχή να ξεχωρίζει και η σημερινή συνεδρίαση. Δεν έχουμε πολλά να γράψουμε γιατί δεν υπάρχουν και οι αφορμές. Η Newsphone με 10 τεμάχια στο +15,09%. Η Ακρίτας με 500 τεμάχια στο +9,74%, η Moda Bagno με 600 τεμάχια στο +9,57% και η Βογιατζόγλου με 140 τεμάχια στο +8,64%.

ΠΑΪΡΗΣ: Ξεκίνησε αμετάβλητη και στα 0,88 ευρώ και γρήγορα πήγε στο -7,39% και στα 0,8150 ευρώ, ενώ έκλεισε τελικά στα 0,93 ευρώ και στο +5,68% που ήταν και το υψηλό ημέρας. Όλα αυτά με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο δικτυακός τόπος της οργανωμένης αγοράς (helex.gr) είχε έξι αναρτήσεις με ειδήσεις από εισηγμένες. Για αγορές ιδίων και συναλλαγές υπόχρεων προσώπων ήταν όλες.

AUTOHELLAS: Αγοράζει σταθερά μετοχές της Aegean στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με άνοδο 1,40% και στα 5,80 ευρώ, ενώ βρέθηκε μέχρι και τα 5,55 ευρώ, χαμηλό ημέρας. Το υψηλό ήταν στα 5,90 ευρώ. Θεωρούμε πως δεν έχει κάτι να φοβηθεί από την αύξηση της Aegean. Το έχει άνετα το ποσό για να την καλύψει. Για να μην πούμε πως έχει και παραπάνω αν χρειαστεί…

FOURLIS (απάντηση): Και αυτός παραμένει αδύναμος όπως και το μεγαλύτερο μέρος των εισηγμένων του ΧΑ. Όμως παραμένει σε επαφή με τα 4 ευρώ που τον έχουν ταλαιπωρήσει τους τελευταίους μήνες. Δεν έχουν και λόγο να τον πάνε υψηλότερα με τέτοιο κλίμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης