Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Tελευταία ευκαιρία για Ιταλία και ΕΕ ο Draghi

Handelsblatt: Tελευταία ευκαιρία για Ιταλία και ΕΕ ο Draghi
Suddeutsche Zeitung: Πολιτικό πείραμα η κυβέρνηση Draghi
Σχετικά Άρθρα

Mε θέρμη υποδέχθηκε τη νέα ιταλική κυβέρνηση του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Mario Draghi η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Μάλιστα, σημειώνει ότι ίσως ο Draghi αποτελεί την τελευταία ευκαιρία, όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη.
«Όσο παράξενο κι αν ακούγεται να θέτεις επικεφαλής της κυβέρνησης έναν ανέκαθεν τεχνοκράτη που δεν έχει βγάλει ποτέ λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση: πιθανότατα μόνο μια αμιγώς επιστημονικής φύσης πολιτική μπορεί να τερματίσει την ιταλική μιζέρια. Μια κυβέρνηση της οικονομικής λογικής στη Ρώμη είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη», αναφέρει η Handelsblatt.

Suddeutsche Zeitung: Πολιτικό πείραμα η κυβέρνηση Draghi

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με αφορμή την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη  επικεντρώνει η Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Όπως πολλοί προκάτοχοί του έτσι και ο Mario Draghi διαθέτει έναν κυβερνητικό συνασπισμό τον οποίο ενώνουν ελάχιστα, με εξαίρεση τη δίψα για εξουσία. Η διεθνής του ακτινοβολία όμως και η μεγάλη του δημοτικότητα στην Ιταλία αναμένεται να δώσουν στον νέο πρωθυπουργό τη δύναμη που χρειάζεται για να τιθασεύσει τις εγωιστικές διαθέσεις των κομμάτων. Παρά ταύτα παραμένει ένα πολιτικό πείραμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης