Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και προσπάθησε, δεν τα κατάφερε – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και προσπάθησε, δεν τα κατάφερε – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Την προσπάθειά της την έκανε η αγορά και πήγε λίγο πάνω από τις 800 μονάδες. Δεν είχε όμως διάρκεια αλλά και τζίρο. Με 44 εκατ. ευρώ περίπου καθαρές συναλλαγές, δε σπάνε αντιστάσεις. Δε μπόρεσαν σήμερα να βοηθήσουν οι τράπεζες και δε χρειαζόταν να βάλουν μεγάλη πλάτη αφού είχε άλλες βοήθειες το ΧΑ. Όμως οι 3 συστημικές έκλεισαν χαμηλότερα.

Σταθεροποιητική ουσιαστικά η συνεδρίαση και δεν αλλάζει το σενάριο. Παραμένει κοντά στις 800 μονάδες και λογικά θα πρέπει να ξαναδοκιμάσει. Θα πρέπει να βρει και υποστηρικτικό κλίμα. Αν υπάρξει και κάποιο καλό νέο όπως είχαμε σήμερα από τη Μυτιληναίος, ίσως δούμε το 8 μπροστά. Πρέπει όμως να δούμε τζίρο.

Τρίτη ανοδική για την Πειραιώς, καλή κίνηση από Μυτιληναίο, βοήθησε ο ΟΤΕ, καλή εικόνα από Aegean αλλά και από ΔΕΗ και Jumbo. Με καλές απώλειες Ελλάκτωρ, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha, Lamda, ΕΛΠΕ, Εθνική και Εurobank. Στα μικρά είδαμε αρκετές να κλείνουν με καλή άνοδο αλλά και σχεδόν ανύπαρκτο όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πρώτη χάλασε το κλίμα η Alpha Bank. Πήγε μέχρι τα 0,8448 ευρώ και λες και ζαλίστηκε. Λίγο έλειψε να κλείσει στο χαμηλό ημέρας. Στα 0,8090 ευρώ με απώλειες 2,53% και χαμηλό ημέρας στα 0,8040 ευρώ. Χαμηλότερα κατά 1,32% η ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ, ενώ ανοδικά συνέχισε για τρίτη μέρα η ΠΕΙΡ. Ακούγονται πολλά για το ύψος της αύξησης, αλλά σίγουρα δε νομίζουμε πως μπορούμε να επαληθεύσουμε αυτές τις πληροφορίες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πρόσφατα είχαμε γράψει πως αν δικαιολογείται ο δείκτης net debt/EBITDA 3,5 φορές για τη ΔΕΗ, αν ανεβάσει από 1,7 που είναι τώρα στα 3,5 η Μυτιληναίος τι τιμή στόχο θα πρέπει να δώσουν οι αναλυτές. Για να δούμε τι θα πουν για την κίνηση του ομίλου. Στα 13,18 ευρώ και στο +2,81% με 351 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Φανταστείτε τώρα ο ΟΤΕ με 0,4 αν θυμόμαστε καλά εκτιμώμενο net debt/EBITDA που θα πρέπει να πάει ή με βάση τις ταμειακές ροές του. Στα 12,85 ευρώ και στο +1,98%.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά. Στα 8,45 ευρώ και στο +1,20%. Στο κλείσιμο οι αγοραστές ζητούσαν 52 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Οφείλει να συνεχίσει ανοδικά…

REVOIL: Από τις λίγες μετοχές όπου οι επενδυτές βλέπουν ότι θα έχει χαμηλό p/e και την οδηγούν υψηλότερα. Σε άλλες παίζουν τα EBITDA, τα δάνεια και τα ΘΑ. Εδώ θα δούμε κέρδη προ φόρων το 2020 3,5 εκατ. ευρώ. Δική μας εκτίμηση αυτή. Σημαντική η κίνηση τους τελευταίους μήνες αλλά δικαιολογείται απόλυτα. Στα 1,09 ευρώ και στο +2,83% με 29 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 23,9 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όπου να ‘ναι θα μάθουμε τα ετήσια αποτελέσματα. Πήγε σήμερα μέχρι τα 5,35 ευρώ αλλά έκλεισε στα 5,65 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας. Με 12 χιλ. τεμάχια όλα αυτά.

ΚΡΕΚΑ: Στο +19,67% και στα 0,1460 ευρώ με 2.100 τεμάχια ή 306 ευρώ. Άλλα 9 χιλ. τεμάχια ζητούσαν οι αγοραστές.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Μακάρι να μπορούσαμε να σας δώσουμε απάντηση. Η στήλη κοιτάει p/e, p/bv (εδώ πάει να γυρίσει θετική την καθαρή θέση) και growth μεταξύ άλλων. Θεωρούμε πως μπορεί να επόμενα χρόνια να αυξήσει τζίρο και κέρδη και να βγει από την επιτήρηση. Γι΄αυτό την έχουμε στις επιλογές μας, αν και συνήθως δε βάζουμε εταιρείες με αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Τώρα με βάση κάποια άλλα κριτήρια που βλέπουμε να «εφαρμόζονται» στο ταμπλό ναι θα μπορούσε να πάει σημαντικά υψηλότερα. Δε μας αρέσουν βέβαια αυτά τα κριτήρια, αλλά και πάλι το θέμα είναι τι growth θα εμφανίσει. Αν είναι καλό τότε μπορούμε να δούμε καλή κίνηση μεσοπρόθεσμα. Με καλό για τα δεδομένα της όγκο σήμερα (27,5 χιλ. τεμάχια) και στα 0,4060 ευρώ (-3,33%). Αποτίμηση 4,5 εκατ. ευρώ.

SPACE: Καλή κίνηση από τη μετοχή και με καλούτσικες συναλλαγές. Στα 5,60 ευρώ και στο +6,06%. Έχει ατονήσει λίγο ο κλάδος στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά δικαιολογείται γιατί το ράλι είναι μεγάλο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης