Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από Bill Gates: Χρειαζόμαστε εκατοντάδες E. Musk για τις «άγριες ιδέες» - Τέλος στην κόντρα τους;

Έκπληξη από Bill Gates: Χρειαζόμαστε εκατοντάδες E. Musk για τις «άγριες ιδέες» - Τέλος στην κόντρα τους;
Ο Gates δηλώνει για τον Musk: Έχει συνεισφέρει με πολλούς τρόπους (σ.σ. στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής), «τα προϊόντα της Tesla είναι ισχυρά»
Σχετικά Άρθρα

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Tesla Elon Musk βρήκε έναν νέο υποστηρικτή στο πρόσωπο του ιδρυτή της Microsoft και γνωστού για την περιβαλλοντική και φιλανθρωπική του δράση Bill Gates.
Τους δύο άνδρες «συνδέει» μία δημόσια κόντρα η οποία περιλαμβάνει δηλώσεις κι από τις δύο πλευρές, τόσο για την πανδημία, όσο και για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Όμως, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CBS o Bill Gates φαίνεται άρχισε να επαινεί τις «άγριες ιδέες» του κροίσου της Tesla. 
Ο λόγος αυτής της εξέλιξης βρίσκεται στους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ο συνιδρυτής της Microsoft,πριν από λίγες ημέρες προειδοποίησε για δύο ακόμη καταστροφές που θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρο τον κόσμο. 

Πλέον όμως ο Gates δηλώνει για τον Musk:
«Έχει συνεισφέρει με πολλούς τρόπους» (σ.σ. στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής), και πρόσθεσε «τα προϊόντα της Tesla είναι ισχυρά».
Η Tesla αναγκάζει όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.
Επίσης, προσφάτως ο Musk έθεσε μία νέα πρόκληση για τον κλάδο: την εφαρμογή της τεχνολογίας Άμεσης Δέσμευσης του Αέρα (Direct Air Capture), η οποία κατά τον Gates αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος.
«Ήταν πρόθυμος να συζητήσει «άγριες ιδέες». Χρειαζόμαστε εκατοντάδες Elon Musk, έτσι θα το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Gates ενθάρρυνε τη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας ότι ο κόσμος έχει περίπου τρεις δεκαετίες για να εξαλείψει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να αποτρέψει μια καταστροφική αύξηση της θερμοκρασίας, την οποία περιγράφει στο νέο του βιβλίο

Η αντιπαράθεση για την....Porsche

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπαράθεση των δύο φαίνεται να ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ο Gates απαντώντας σε δήλωσή του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανέφερε πως:

«Μπορεί η Tesla να έχει βοηθήσει πολύ με την καινοτομία στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την καθιέρωσή τους στο ευρύ κοινό», όμως ο ίδιος προτίμησε να αγοράσει μία Porsche Taycan.
Το οποίο είναι ένα ανταγωνιστικό προϊόν της Tesla.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης