Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίπου 201 εκατ εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε 107 χώρες – Το 45% ή 95 εκατ στα 7 πλουσιότερα κράτη

Περίπου 201 εκατ εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε 107 χώρες – Το 45% ή 95 εκατ στα 7 πλουσιότερα κράτη
Συνολικά δόθηκαν 201.042.149 δόσεις εμβολίων παγκοσμίως - ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει τα τελευταία δεδομένα από την Κίνα και τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 201 εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί σε τουλάχιστον 107 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με το Agence France-Presse (AFP) που επικαλείται επίσημες πηγές.
Συνολικά δόθηκαν 201.042.149 δόσεις παγκοσμίως - ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει τα τελευταία δεδομένα από την Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες έχουν σταματήσει να δημοσιοποιούν την πρόοδό τους τις τελευταίες ημέρες.
Περίπου το 45% των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί αφορούν χώρες που ανήκουν στα πλούσια έθνη του ομίλου Group of Seven (G-7), των οποίων τα μέλη αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Οι επτά χώρες της ομάδας G7 είναι - ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία - υποσχέθηκαν να μοιραστούν δόσεις πιο δίκαια με τις φτωχότερες χώρες.

To 75% των εμβολιασμών σε 10 χώρες

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι το 75% όλων των εμβολιασμών μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε σε μόλις 10 χώρες.
Οι ηγέτες της ομάδας των G-7 σκοπεύουν να υπερδιπλασιάσουν τη συνολική τους υποστήριξη σε εμβολιασμούς κατά του Covid 19 παγκοσμίως, με 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταξύ άλλων μέσω του προγράμματος COVAX υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το 92% των εμβολίων σε πλούσιες χώρες

Γενικότερα, το 92% των δόσεων παγκοσμίως έχει δοθεί σε χώρες που χαρακτηρίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως κράτη με «υψηλό εισόδημα» ή «ανώτερο μεσαίο εισόδημα», αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.
Από τις χώρες «χαμηλού εισοδήματος», μόνο η Γουινέα και η Ρουάντα έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν.
Το Ισραήλ είναι πολύ μπροστά από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως με σχεδόν το 50% του πληθυσμού του να λαμβάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Ένας στους τρεις Ισραηλινούς έχει λάβει και τις δύο δόσεις που απαιτούνται για πλήρη προστασία.
Άλλες χώρες που έχουν εμβολιάσει πάνω από το 10% των ανθρώπων τους τουλάχιστον μία δόση είναι η Βρετανία (25%), το Μπαχρέιν (16%), οι ΗΠΑ (13%), η Χιλή (12%), οι Σεϋχέλλες (43%) και οι Μαλβίδες (12%).

Στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί 59,6 εκατ δόσεις εμβολίων

Σε απόλυτες τιμές, οι ΗΠΑ έχουν εμβολιάσει περισσότερα άτομα από οποιοδήποτε άλλο έθνος, με 59,6 εκατομμύρια δόσεις.
Η Κίνα είχε φτάσει τα 40,5 εκατομμύρια μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ η Βρετανία έχει εμβολιάσει 17,5 εκατομμύρια, η Ινδία 10,7 εκατομμύρια και το Ισραήλ 7,1 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης