Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εξαγορές και στην ενέργεια σχεδιάζει το CVC, μετά από Υγεία, Vivartia, ΕΤΕ Ασφαλιστική - Επενδύει 2 δισ με στόχο 6 δισ

Εξαγορές και στην ενέργεια σχεδιάζει το CVC, μετά από Υγεία, Vivartia, ΕΤΕ Ασφαλιστική - Επενδύει 2 δισ με στόχο 6 δισ
Στην Εθνική Ασφαλιστική, όπου το deal έχει οριστικά κλείσει και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, θα επενδύσει το CVC περί τα 390+60=450 εκατ ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Επενδύσεις ύψους 2 δισεκ. ευρώ σχεδιάζει για την Ελλάδα το αμερικανικό CVC Capital Parnters που συνολικά διαχειρίζεται 110 δισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι το CVC Capital Partners είναι private equity fund που δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Ασία, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ή διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 75 δισεκ. σε 73 εταιρίες διεθνώς.
Από το 1981 το CVC έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500.000 επενδύσεις και θεωρείται ως παρακλάδι της άλλοτε Citicorp ένα από τα πλέον δραστηριοποιούμενα private equity fund διεθνώς.

Στην Ελλάδα θα επενδύσει 2 δισεκ. ευρώ

Το αμερικανικό fund έχει επενδύσει έως σήμερα 750 εκατ ευρώ στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων

  • Υγεία και Metropolitan στον κλάδο Υγείας που αγόρασε από την Marfin Investment Group σχεδόν 220 εκατ ευρώ
  • Την Vivartia επένδυσε 175 εκατ ενώ υπήρξε και γενναία αναδιάρθρωση των δανείων στην εστίαση όπου οι εμπλεκόμενες τράπεζες θα κερδίσουν σχεδόν 75 εκατ.  Στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στην MIG για να επικυρώσει το deal.
  • Στην Εθνική Ασφαλιστική, όπου το deal έχει οριστικά κλείσει και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, θα επενδύσει 390+60=450 εκατ ευρώ.

Σχεδιάζει επενδύσεις τουλάχιστον 800 εκατ σε ενέργεια και ξενοδοχεία

Με βάση πληροφορίες το CVC υπό τον Φωτακίδη ο οποίος έχει αναλάβει τις επενδύσεις του αμερικανικού fund στην Ελλάδα, σχεδιάζει επενδύσεις ακόμη 800 εκατ στην Ελλάδα.
Μάλιστα οι κλάδοι στους οποίους το CVC σχεδιάζει να επεκταθεί είναι η ενέργεια και τα ξενοδοχεία.
Ειδικά στον κλάδο της ενέργειας το CVC φαίνεται ότι μελετάει εναλλακτικά σχέδια και επιλογές, ενώ έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές.
Ο κλάδος ενέργειας θεωρείται υψηλής προστιθέμενης αξίας και απόδοσης.
Για την Ελλάδα το CVC σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 2 δισεκ. με στόχο έως και τον τριπλασιασμό της απόδοσης δηλαδή όταν θα ξεκινήσει να πουλάει τα assets που εξαγοράζει να πετύχει αποδόσεις 6 δισεκ. ευρώ.

Ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα

Το CVC εξελίσσεται ως τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στην Ελλάδα.
Ακολουθεί μια στρατηγική στοχευμένων επενδύσεων με ορίζοντα 4-5 ετών να έχει διπλασιάσει ή τριπλασιάσει τα επενδεδυμένα κεφάλαια.
Η περίπτωση της Ισπανίας είναι χαρακτηριστική.
Το CVC επένδυσε σε νοσοκομεία περίπου 950 εκατ για να τα πουλήσει εν συνεχεία 5,76 δισ. ευρώ.
Ο γερμανικός όμιλος Fresenius Helios αγόρασε τον όμιλο Quirónsalud καταβάλλοντας στον πωλητή CVC Capital Partners τίμημα αξίας 5,76 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μερίδιο της CVC στον όμιλο Quirónsalud ήταν 58%,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης