Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για την GameStop 170% σε δύο ημέρες μετά το sell off

Ράλι για την GameStop 170% σε δύο ημέρες μετά το sell off
Αιτία για το ράλι της μετοχής της GameStop ένα Twitter
Σχετικά Άρθρα

Η εταιρία GameStop που δραστηριοποιείται στα βιντεοπαιχνίδια στις ΗΠΑ η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο τον Ιανουάριο σε ένα επικό ράλι για να διορθώσει βίαια ακολούθως… βρίσκεται εκ νέου στο επενδυτικό προσκήνιο.
Η μετοχή της GameStop κατέγραψε ράλι 104% στα 91 δολάρια στις 24 Φεβρουαρίου για να ανακάμψει και σήμερα σχεδόν 60% στα 151 δολάρια.
Μάλιστα οι μετοχές της GameStop (GME) σημείωσαν άνοδο έως και 75% στην διαπραγμάτευση πριν την έναρξη της Wall μετά από μια εκπληκτική άνοδο 104%.
Όσοι παρακολουθούσαν το ράλι την τελευταία ώρα των συναλλαγών στις 24 Φεβρουαρίου αναρωτήθηκαν αν ένα tweet από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ryan Cohen ήταν ένας από τους καταλύτες για την απροσδόκητη άνοδο.

Αιτία για το ράλι της μετοχής της GameStop ένα Twitter

Ο Cohen ανάρτησε ένα εικονίδιο βατράχου με μια εικόνα ενός παγωτού McDonald's.
Εκατοντάδες σχόλια συνέδεσαν την εικόνα με την GameStop σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν τι εννοούσε.
Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας τα μέλη της WallStreetBets συζήτησαν την επερχόμενη έξοδο του CFO του GameStop, Jim Bell.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Bell θα παραιτηθεί τον Μάρτιο.
Οι μετοχές της GameStop βρισκόταν στο επίκεντρο μιας τεράστιας διόρθωσης τον Ιανουάριο που τροφοδοτήθηκε από τους Redditors, οι οποίοι αύξησαν τις τιμές έως και 483 δολά4ια, καθώς ορισμένα hedge fund και άλλοι πωλητές αναγκάστηκαν να καλύψουν τις θέσεις τους, ακολούθησε ωστόσο ένα επιθετικό sell off.
Το έπος του GameStop ήταν πρόσφατα το επίκεντρο ακρόασης στο Κογκρέσο, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της RobinHood της πλατφόρμας συναλλαγών για μικροεπενδυτές Vlad Tenev αρνήθηκε οποιαδήποτε συμπαιγνία με τα hedge fund για να πλήξει τους μικρομετόχους στην εταιρία βιντεοπαιχνιδιών.
Η RobinHood στις 28 Ιανουαρίου πάγωσε τις συναλλαγές στην GameStop δίνοντας χρόνο στα hedge funds να αντεπιτεθούν.
Από εκείνη την ημέρα οι μετοχές άρχισαν να πέφτουν.
Οι πτώσεις συνεχίστηκαν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel Kenneth C. Griffin συμμετείχε επίσης στην ακρόαση, μαζί με τον ιδρυτή της Melvin Capital και τον CIO, Gabriel Plotkin και τον Keith Gill, ένα YouTuber γνωστό ως "Roaring Kitty" που ήταν αισιόδοξος για την GameStop για πάνω από ένα χρόνο.
Gamestop1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης