Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις φυλακές Τρίπολης ο Λιγνάδης – Σε κελί καραντίνας για μία εβδομάδα - Ετοιμάζει προσφυγή

Στις φυλακές Τρίπολης ο Λιγνάδης – Σε κελί καραντίνας για μία εβδομάδα -  Ετοιμάζει προσφυγή
Σε κελί καραντίνας στις φυλακές Τρίπολης έχει μεταφερθεί ο 57χρονος Δ. Λιγνάδης
Σχετικά Άρθρα
Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται ο  Δημήτρης Λιγνάδης,  καθώς μετά τη μαραθώνια απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή με απόφαση της 19ης τακτικής ανακρίτριας και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα.
Η φυλακή της Τρίπολης όπως και αυτή των Γρεβενών διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σε κελί καραντίνας για μία εβδομάδα

Σε κελί καραντίνας στις φυλακές Τρίπολης έχει μεταφερθεί ο 57χρονος Δ. Λιγνάδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό και βγήκε αρνητικό.
Στον ειδικό θάλαμο Covid-19 των φυλακών Τρίπολης θα περάσει μόνος του συνολικά μία εβδομάδα καραντίνα και θα προαυλίζεται μόνος του.
Μόλις συμπληρωθεί μια εβδομάδα, θα περάσει από ειδική συνέντευξη από τη διεύθυνση των φυλακών προκειμένου να τοποθετηθεί σε κελί ή θάλαμο με άλλους κρατουμένους, σε μια από τις πέντε πτέρυγες με τους υπόλοιπους 110 κρατούμενους.

Η απολογία Λιγνάδη

Η απολογία Λιγνάδη διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες και αφού είχε νωρίτερα είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας η αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που είχε καταθέσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.
Μετά την απολογία του ο κ. Λιγνάδης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στα ΜΜΕ, αν και ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει προσφυγή κατά της προφυλάκισης του πελάτη του.
Υπενθυμίζεται πως ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε βρεθεί από νωρίς χθες (25/2/2021) το μεσημέρι στα δικαστήρια, αν και η απολογία του στην ανακρίτρια ήταν προγραμματισμένη για τις 14:30, προκειμένου να υποστηρίξει ο ίδιος το αίτημα του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του.
Το αίτημα του απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και έτσι άρχισε κανονικά η διαδικασία της απολογίας του.
«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία.
Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση.
Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Κούγιας.

Κούγιας: Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί

Τη βεβαιότητα, πως ο πελάτης του Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαιωθεί στο δικαστήριο, εκφράζει ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση στημένη.
«Δυο επίσημες καταγγελίες υπάρχουν, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» σημείωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».
«Μιλήσαμε χθες το απόγευμα με τον κ. Λιγνάδη στις 6, λίγη ώρα μετά το τέλος της διαδικασίας μεταγωγής του στις φυλακές Τρίπολης.
Ήταν ψύχραιμος ήρεμος και βέβαιος πως θα αποδειχθεί η αθωότητά του.
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα» σημείωσε ο κ. Κούγιας και συνέχισε, αναφερόμενος στην υπεράσπιση του σκηνοθέτη:
«Έχω τη δυνατότητα να διαπιστώσω την ποιότητα ενός κατηγορουμένου και να δω πού μου λέει αλήθεια και πού ψέματα.
Επίσης, βάσει δικογραφίας, έχω την εμπειρία να καταλάβω ποια θα είναι η ποινή μιας υπόθεσης, αν τα στοιχεία είναι όντως αυτά που έχει η δικογραφία.
Εδώ δεν υπάρχουν έγγραφα, δεν υπάρχει αντικειμενική προσέγγιση που να αποδεικνύει πως ο Λιγνάδης είναι παιδόφιλος.
Η υπεράσπιση Λιγνάδη βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία, αεροπορικά εισιτήρια, vouchers ξενοδοχείων κλπ, πέρα από τις μαρτυρικές καταθέσεις».

«Παράνομη διαδικασία»

Αναφορικά με την προφυλάκιση Λιγνάδη, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε: «Είναι τιμή που με επέλεξε ο Λιγνάδης για συνήγορό του.
Είπα το ναι στην υπεράσπιση την Τρίτη το απόγευμα μετά τη μελέτη της δικογραφίας.
Πήρα επάνω μου την υπόθεση, είχα καθημερινή πολύωρη επαφή μαζί του για να μάθω τι συμβαίνει.
Δεν γνώριζε τους μάρτυρες.
Καταφέραμε με προσπάθεια και πίεση, να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση κι επιλογή του Λιγνάδη για την παράνομη σε βάρος του διαδικασία.
Η καριέρα μου όλα αυτά τα χρόνια είναι γεμάτη από τέτοιες αποφάσεις.
Αλλά και γεμάτη από αποφάσεις που ανατρέπονται σχεδόν καθημερινά στα δικαστήρια.
Έχουμε δικονομικό σύστημα που καθιστά παντοδύναμο τον ανακριτή και τον εισαγγελέα στο στάδιο της προσωρινής κρατήσεως με μια απόφαση υποκειμενική, δική τους, χωρίς αιτιολόγηση.
Μέσα σε λίγους μήνες, ανατρέπονται όλα.
Σε αυτή την υπόθεση, υπάρχει τώρα αυτή η κρίση, αλλά μπορεί να ανατραπεί σε λίγες ημέρες ή λίγους μήνες.
Σίγουρα ο Λιγνάδης θα αθωωθεί στο ακροατήριο».

Τι υποστήριξε ο Λιγνάδης

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Λιγνάδης υπέβαλε υπόμνημα, με το οποίο αρνήθηκε το σύνολο των εις βάρος του κατηγοριών.
Μάλιστα έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα την περίοδο 2010 και 2015, αναφέροντας πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που ο μόνος στόχος της είναι η ηθική του εξόντωση.
Απέδωσε μάλιστα όλη αυτήν την υπόθεση στην αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.
Επιπλέον, ο κατηγορουμένος υπογράμμισε ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει εκδηλώσει ερωτικό - σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ότι ουδέποτε ήρθε σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ότι ποτέ δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχε ούτε διέθεσε σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».
Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημα του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά».
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη, «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Ακολούθησε η εξέταση των μαρτύρων υπέρασπισης, μεταξύ των οποίων η Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγος της Διονύσης Παναγιωτάκης.
Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι που παρουσίασε ο Δ. Λιγνάδης, ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.
Αξίζει να σημειωθεί πως δύο από τους μάρτυρες, δήλωσαν ότι ουδέποτε ρωτήθηκαν αν θέλουν να εξεταστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης, με ανακοίνωσή τους προς τα μέσα ενημέρωσης.
Όπως τόνισαν, δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, ούτε για το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε ο δεύτερος καταγγελόμενος βιασμός.

Διαρροές σε «υποκινούμενα sites»

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου...».
Κατά τον κατηγορούμενο ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή» όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου.
Σύμφωνα με το υπόμνημα «στην πορεία όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία».
Στο υπόμνημα ο κ. Λιγνάδης παραθέτει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που κατά την άποψη του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν.
Επίσης αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα αλλά και την γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του.
Για την μάρτυρα μάλιστα αναφέρει πως «πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου» της οποίας την κατάθεση χαρακτηρίζει μυθοπλασία.
Τέλος, αναφέρεται σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Το υπόμνημα της απολογίας Λιγνάδη
Ligna1.jpg
Ligna2.jpg
Ligna3.jpg
Ligna4.jpg

Ligna5.jpg

Ligna6.jpg
Ligna7.jpg
Ligna8.jpg
Ligna9.jpg
Ligna10.jpg
Ligna11.jpg

Ligna12.jpg
Ligna13.jpg

Ligna14.jpg

Ligna15.jpg

Ligna16.jpg
Ligna17.jpg
Ligna18.jpg

Ligna19.jpg
Ligna20.jpg
Ligna21.jpg
Ligna22.jpg
Ligna23.jpg


Ligna24.jpg

Ligna25.jpg

Ligna26.jpg

Ligna27.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης