Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επίμονα υψηλό επίπεδο νέων κρουσμάτων Covid στην Ελλάδα - Δωρεάν self tests

Reuters: Επίμονα υψηλό επίπεδο νέων κρουσμάτων Covid στην Ελλάδα - Δωρεάν self tests
Η Ελλάδα επιδιώκει να μετριάσει την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψη

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει να διανέμει δωρεάν τεστ Covid -19 τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο (20/3/2021), καθώς επιδιώκει να μετριάσει την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζει ένα επίμονα υψηλό επίπεδο νέων κρουσμάτων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Όλοι οι Έλληνες πολίτες με αριθμό κοινωνικής ασφάλισης θα δικαιούνται τέσσερα kit self tests ανά μήνα και αυτά θα διανέμονται στα φαρμακεία.
«Είναι ένα νέο εργαλείο στη μάχη της χώρας ενάντια στην πανδημία.
Οι δοκιμές θα επιτρέψουν καλύτερη επιδημιολογική παρακολούθηση και φυσικά την πρόληψη », ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Εύκολα και δωρεάν

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, τα εν λόγω tests έχουν ποσοστό ακρίβειας περίπου 95% - 99%.
Είναι πιο εύκολο να γίνουν από τα rapid tests, καθώς χρειάζονται ρινικό δείγμα και σάλιο αντί του ρινοφαρυγγικού δείγματος που χρησιμοποιείται στα πρώτα.
Τα άτομα που θα διαγιγνώσκονται θετικά στον ιό, θα αναφέρονται στις υγειονομικές αρχές για την παρακολούθηση και των εντοπισμό κρουσμάτων Covid.

Άρση μέτρων, παρά την πίεση

Η κυβέρνηση αναφέρει, πως η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα προσφέρει τέτοια εργαλεία ελέγχου τόσο εύκολα και δωρεάν.
Η Ελλάδα θα άρει ορισμένους περιορισμούς την επόμενη εβδομάδα ως μέρος ενός σχεδίου για να ανοίξει ξανά σταδιακά την οικονομία και να αμβλύνει την κόπωση των πολιτών, παρά το γεγονός πως τα νοσοκομεία της τελούν υπό σοβαρή πίεση.
Το Σάββατο (20/3/2021), οι ελληνικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 2. 535 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 60 θανάτους.
Οι διασωληνωμένοι είναι 672 ενώ οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 7.421.

Greece_covid.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης