Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία - Κορωνοϊός: Ανακρίνεται... η πρωθυπουργός για παραβίαση των μέτρων στο πάρτι γενεθλίων της

Νορβηγία - Κορωνοϊός: Ανακρίνεται... η πρωθυπουργός για παραβίαση των μέτρων στο πάρτι γενεθλίων της
Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού, ανέφερε σχετικά η νορβηγική αστυνομία
Σχετικά Άρθρα
Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι άρχισε να ανακρίνει την πρωθυπουργό Erna Solberg για το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε και ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο 10.000 κορωνών (περίπου 982 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης λόγω της COVID-19.
"Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού.
Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως", δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Per Morten Sending.
Η αστυνομία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή την εβδομάδα, είπε.

Το πάρτι γενεθλίων

Η πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.
"Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορονοϊού. Ήταν σε ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας", δήλωσε η Solberg στους δημοσιογράφους.
"Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό, όπως ορίζεται από τον νόμο, ήταν μια εκδήλωση."
Η Solberg έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών κανόνων προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά μολύνσεων και θανάτων, κάτι που έχει οδηγήσει σε αύξηση της υποστήριξης για το Συντηρητικό Κόμμα της στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης