Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η χρήση της στατιστικής στην οικονομική επιστήμη και την πολιτική

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η χρήση της στατιστικής στην οικονομική επιστήμη και την πολιτική
Ομιλία για τη χρήση της στατιστικής στην οικονομική επιστήμη και στην Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε ο Γιάννης Στουρνάας στο συνέδριο Celebrating 40 years of the Greek Statistical Institute (1981-2021)”του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου

Ο ρόλος της στατιστικής στη χάραξη οικονομικής πολιτικής είναι πολύ σημαντικός και αναμένεται να ενισχυθεί καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η ζήτηση για μεγάλες βάσεις δεδομένων που περιέχουν στατιστικές πληροφορίες για μεμονωμένες μονάδες, τόνισε σε ομιλία του ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι η τάση προς πολιτικές που καθιστούν την οικονομική ανάπτυξη κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ενθαρρύνει την ανάπτυξη σύνθετων οικονομικών και κοινωνικών δεικτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάταξη χωρών (διαφθορά, ανθρώπινα δικαιώματα, κ.λπ.) συμπεριλαμβανομένης της υποκειμενικής ευημερίας και της ικανοποίηση ζωής (ΟΟΣΑ, 2008).
Παρόλα αυτά, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η ικανότητα να μετατραπούν όλες αυτές οι στατιστικές πληροφορίες σε γνώση που θα χρησιμοποιηθεί στη λήψη αποφάσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο στατιστικής εκπαίδευσης και τη στατιστική κουλτούρα των χρηστών.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία «Η χρήση της στατιστικής στην οικονομική επιστήμη και στην Τράπεζα της Ελλάδος» στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης