Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bridgewater: Τα bitcoins θα είναι σύντομα εκτός νόμου - To ίδιο είχε γίνει με τον χρυσό

Bridgewater: Τα bitcoins θα είναι σύντομα εκτός νόμου - To ίδιο είχε γίνει με τον χρυσό
Ο ιδρυτής της Bridgewater, Ray Dalio, ανέφερε πως το Bitcoin μπορεί να απαγορευτεί όπως συνέβη για τον χρυσό τη δεκαετία του 1930
Σχετικά Άρθρα

Δεν θα αργήσει η στιγμή που τα bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα θα τεθούν γρήγορα εκτός νόμου, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ray Dalio.
Μάλιστα, στήριξε αυτή του την εκτίμηση με την απαγόρευση κατοχής χρυσού από ιδιώτες την οποία είχε επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση πριν από 87 χρόνια.
Ειδικότερα, ο Dalio ανέφερε στο Yahoo Finance πως το Bitcoin μπορεί να απαγορευτεί όπως συνέβη για τον χρυσό τη δεκαετία του 1930, εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του 1934 για τα αποθέματα χρυσού στις ΗΠΑ, έγινε παράνομο για τους πολίτες να κατέχουν χρυσό, επειδή, σύμφωνα με τον Dalio, οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν ο χρυσός να ανταγωνιστεί τα χρήματα που εξέδιδαν.

Προσφορά - ζήτηση

«Κάθε χώρα διατηρεί το μονοπώλιό της στον έλεγχο της προσφοράς και της ζήτησης.
Δεν θέλουν να λειτουργούν ή, γενικά, να υπάρχουν άλλα ανταγωνιστικά συστήματα, επειδή τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο» πρόσθεσε ο Dalio, επικαλούμενος την προτεινόμενη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στην Ινδία.
«Ταυτόχρονα, όμως, θαυμάζω πολύ το πώς το Bitcoin έχει αντέξει περίπου 10 χρόνια.
Η τεχνολογία του λειτούργησε τόσο καλά και δεν έχει παραβιαστεί.
Ωστόσο, για κάποιον που κατέχει ψηφιακά νομίσματα σε μια εποχή που το κυβερνο-έγκλημα είναι πολύ πιο ισχυρό, ο κίνδυνος είναι μεγάλος» κατέληξε ο ιδρυτής της Bridgewater.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης