Τελευταία Νέα
Gun Room

August Francotte & Cie: Ένας μεγάλος κατασκευαστής όπλων από το Βέλγιο

August Francotte & Cie: Ένας μεγάλος κατασκευαστής όπλων από το Βέλγιο
Η August Francotte & Cie, ξεκίνησε να κατασκευάζει πιστόλια και περίστροφα αλλά επικεντρώθηκε σε υψηλής ποιότητας, ακριβά λειόκανα όπλα
Σχετικά Άρθρα

Η August Francotte & Cie ήταν κατασκευαστής όπλων στη Λιέγη του Βελγίου.
Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1805 και ενώ το εργοστάσιο έχει κλείσει, στο Βέλγιο ακόμη κατασκευάζονται ορισμένα από αυτά τα όπλα από άλλους οπλοκατασκευαστές.
Κατά τις πρώτες δεκαετίες κατασκεύασε διάφορα όπλα.
Η August Francotte & Cie, ξεκίνησε να κατασκευάζει πιστόλια και περίστροφα αλλά επικεντρώθηκε σε υψηλής ποιότητας, ακριβά λειόκανα όπλα.
Η August Francotte & Cie είναι μια βελγική εταιρεία παραγωγής υψηλής ποιότητας λειόκανων όπλων.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1805 από τον August Francotte με έδρα τη Rue de Mont-Saint-Martin 61.
Η εταιρεία τι δραστηριοποιείται ιδιαίτερα από το 1860 έως το 1914 πριν από τη παύση της λειτουργίας της λόγω της γερμανικής εισβολής στο Βέλγιο.
Η εταιρεία επανέλαβε την παραγωγή μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα, η εταιρεία είναι γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, κυνηγετικών όπλων με δύο κάνες πλαγιόκανων ή αλληλεπίθετων ή super pose.
Τα όπλα Francotte έγιναν γνωστά στο Ηνωμένο Βασίλειο και εισήχθησαν στις ΗΠΑ από την Abercrombie & Fitch.
Σήμερα όλα τα κυνηγετικά όπλα της Francotte είναι κατά παραγγελία.
Η Francotte κατασκευάζει αλληλεπίθετα O / U και πλαγιόκανα side-by-side, χρησιμοποιώντας σύστημα Holland & Holland

Οι τυπικές τιμές ξεκινούν από 18.000 δολάρια και φτάνουν τα 80.000 δολάρια ή και περισσότερα ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.

Η August Francotte & Cie ήταν ένας από τους κύριους κατασκευαστές όπλων της Λιέγης κατά το δεύτερο μισό του 19ού αιώνα, μέχρι το 1914.
Το 1890, τουλάχιστον 150 μοντέλα περίστροφων προτάθηκαν από τον A. Francotte ενώ κατασκεύασε και αντίγραφα περίστροφων Adam, Tranter, Smith & Wesson.
Υιοθέτησε επίσης το σύστημα κλειδώματος που παραχωρήθηκε στην Pryse.
Ο Francotte έκανε επίσης τροποποιήσεις στο σύστημα Lefaucheux, το οποίο του έδωσε την δυνατότητα να παράξει χιλιάδες περίστροφα "Lefaucheux-Francotte".
Ο Francotte παρήγαγε επίσης έναν αριθμό στρατιωτικών περίστροφων, όπως το μοντέλο 1871 σε 11 mm για το σουηδικό ιππικό, ή για τη Δανία: το μοντέλο 1882 σε 10 mm για το ιππικό και το μοντέλο 1886 σε 9 mm για τους αξιωματικούς.
Η εταιρεία Francotte ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός χονδρέμπορος, ειδικά από το1880, κατασκευάζοντας όπλα για άλλες οπλοκατασκευαστές.
Μόνο με την αποσυναρμολόγηση τους μπορεί να δει κανείς το αρχικό AF.
Ο οίκος Francotte κατασκεύασε επίσης μια σειρά από τουφέκια και όπλα (με βάση το σύστημα Martiny, πιθανώς μετονομάστηκε σε Martini-Francotte.
Τέτοια τουφέκια χρησιμοποιήθηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Όσον αφορά τη Francotte, τα τελευταία διπλώματα ευρεσιτεχνίας εστιάζουν στις βελτιώσεις με τα τουφέκια Martiny-Francotte αλλά φέρουν το όνομα Charles Francotte και όχι August Francotte & Cie
Frangotte_BN.jpg
Frangottebn1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης