Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα 50 εκατ. του ομολογιακού του Ελλάκτωρ – Πως η Reggeborgh λανθασμένα ρίχνει τις ευθύνες στη Eurobank

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα 50 εκατ. του ομολογιακού του Ελλάκτωρ – Πως η Reggeborgh λανθασμένα ρίχνει τις ευθύνες στη Eurobank

Αντί η Reggeborgh να αναλάβει τις ευθύνες της κατηγορεί είτε την Eurobank είτε την Greenhill

Σχετικά Άρθρα
Πριν λίγο καιρό η πλευρά της Reggeborgh που ελέγχει άμεσα το 14,75% του Ελλάκτωρ, ή συνολικά, έμμεσα και άμεσα, το 38%, είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει δάνειο γέφυρα (bridge loan) με έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εωσότου ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ.

Η πεποίθηση που είχε καλλιεργηθεί στην αγορά ήταν ότι τα 50 εκατ. θα τα καταβάλει η Reggeborgh, άπαξ και ελέγχει πλήρως τη διοίκηση του Ελλάκτωρ.

Άλλαξαν τα δεδομένα στην πορεία

Στην πορεία μάθαμε ότι τα 50 εκατ. της ενδιάμεσης χρηματοδότησης δεν θα τα δώσει η Reggeborgh αλλά θα κληθούν όλοι οι μέτοχοι να τα εισφέρουν.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ζητούν από την Greenhill, που ελέγχει άμεσα και έμμεσα το 25,58% του Ελλάκτωρ, να συμμετάσχει στο ομολογιακό εισφέροντας κατ’ ουσίαν 12,5 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα την αποκλείουν από οποιαδήποτε συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο.

Ρίχνουν ευθύνες στη Eurobank

Η πλευρά της Reggeborgh για να εκφοβίσει κατηγορεί την Greenhill ότι εκβίαζε τη Eurobank στην οποία είχε ανατεθεί η έκδοση του ομολογιακού δανείου.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αποτελεί ψευδέστατο επιχείρημα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Eurobank έχει ενοχληθεί από τα διαδραματιζόμενα στον Ελλάκτωρ.
Η Eurobank ορθώς υποστηρίζει ότι η έκδοση του ομολόγου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αύξηση κεφαλαίου, οπότε χωρίς αύξηση δεν μπορεί να υπάρχει και ομόλογο.
Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι ότι αντί η Reggeborgh να αναλάβει τις ευθύνες της κατηγορεί είτε την Eurobank είτε την Greenhill.
Στη Eurobank εκφράζουν τη δυσφορία τους για όσα συμβαίνουν και επισημαίνουν ότι «σε σοβαρές επιχειρήσεις οι μέτοχοι συμφωνούν και συναινούν και δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης