Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Απόλυτο μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας - Κανένα σχέδιο για την οικονομία

Αχτσιόγλου: Απόλυτο μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας - Κανένα σχέδιο για την οικονομία
Άναυδοι οι πολίτες από τις κυβερνητικές αποφάσεις ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Για το απόλυτο μπάχαλο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κατηγορεί την κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
«Η πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από φοβερές αντιφάσεις, που σχηματίζουν την εικόνα ενός απόλυτου μπάχαλου, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.
Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Το πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη ήταν τελικά εντελώς αποτυχημένο, γιατί η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν συνταγογράφησε δωρεάν τεστ, δεν έλαβε μέτρα στους μαζικούς εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας «maxfm» η κα.Αχτσιόγλου.
Αναφερόμενη στην οικονομία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το 2020 η Ελλάδα είχε βαθιά ύφεση και το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε, ενώ έχουν καταχρεωθεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Θα υπάρξει κούρεμα χρεών;

«Όχι απλώς δεν στηρίχθηκε η κοινωνία αλλά δεν δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις ανάκαμψης.
Με υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της χώρας για την επόμενη μέρα, ενώ ο νέος πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ τους απειλεί όλους με γενικευμένες πτωχεύσεις.
Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας.
Λέει ότι αίρει το lockdown αλλά δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πώς αυτές θα αγοράσουν εμπόρευμα, πώς θα πληρώσουν τις σωρευμένες υποχρεώσεις τους;
Πώς θα καταναλώσουν οι φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα;
Θα υπάρξει κούρεμα χρεών;
Θα ανοίξουν οι τράπεζες τη στρόφιγγα για να περάσει χρήμα στην πραγματική οικονομία ή θα συνεχίσουν να δανειοδοτούν μόνο πέντε-έξι εκλεκτούς μεγάλων επιχειρήσεων;» διερωτήθηκε η κα.Αχτσιόγλου.

Ψάχνει παράθυρο για εκλογές ο Μητσοτάκης

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κα.Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε εκλογές, γιατί αισθάνεται την πίεση από τη γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για εκλογές, αν προκύψουν, αλλά, αυτή την ώρα, η προτεραιότητα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές» είπε η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης