Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προϋπολογισμός ΗΠΑ: Ο Biden επενδύει σε παιδεία, υγεία και κλιματική αλλαγή - Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες

Προϋπολογισμός ΗΠΑ: Ο Biden επενδύει σε παιδεία, υγεία και κλιματική αλλαγή - Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες
Ο Biden φέρνει τα πάνω κάτω στον Αμερικανικό προΰπολογισμό κόβοντας τις δαπάνες για το περίφημο τείχος Trump στα σύνορα με το Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Την αύξηση του προϋπολογισμού για την κλιματική αλλαγή, την έρευνα για τον καρκίνο και την παιδεία, η οποία για βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση του Αμερικανικού προϋπολογισμού ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden από το Κογκρέσο.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώτος (ενδιάμεσος) προϋπολογισμός του νέου προέδρου, παρότι είναι αυξημένος κατά 8% κατατάσσει στην προτελευταία θέση τις δαπάνες για την άμυνα γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση μέρος του Κογκρέσου.
Ο προϋπολογισμός ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ως προτεραιότητα την υγεία, την Παιδεία και το περιβάλλον και βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη πορεία με αυτούς που είχε η κυβέρνηση Trump, που ενίσχυε τις αμυντικές δαπάνες.
Ο Biden δίνει περισσότερα χρήματα για τη δημόσια συγκοινωνία, τα φτωχά σχολεία, την οικονομική ενίσχυση ξένων χωρών και τον έλεγχο των όπλων και κόβει τις δαπάνες για το περίφημο τείχος Trump στα σύνορα με το Μεξικό.
Ο προϋπολογισμός «κάνει τα πράγματα πιο δίκαια», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen.


Εproypologismos.png

Εμφανώς μειωμένες οι δαπάνες για το υπουργείο Άμυνας το οποίοπρέπει α αρκεστεί στα 715 δισεκατομμύρια δολάρια.Ο προϋπολογισμός του Biden δυσαρέστησε όπως ήταν αναμενόμενο τα περίφημα «γεράκια» του Κογκρέσου που θέλουν να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπιστούν χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, που θεωρούνται απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης