Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Είδε ξανά μετά από 14 μήνες τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Είδε ξανά μετά από 14 μήνες τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνέχισε ανοδικά, έκανε το 6Χ6, πέρασε πάνω από τις 900 μονάδες αλλά δεν τις κράτησε. Πολύ καλός ο τζίρος και για σήμερα και φυσικά πολλές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο. Η αγορά δείχνει πως θέλει να περάσει πάνω από τις 900 μονάδες, απλά είναι θέμα χρόνου. Τα κέρδη μεγάλα το τελευταίο διάστημα.

Προσδοκίες για MSCI, καλά αποτελέσματα, μερίσματα αλλά και προοπτικές, κρατούν αμείωτο το αγοραστικό ενδιαφέρον. Γίνεται rotation και έτσι η άνοδος διαχέεται. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, περιμένοντας είτε καλύτερα σημεία εισόδου, είτε για αναδιαρθρώσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνέχισε ανοδικά η ΑΛΦΑ γράφοντας νεότερο υψηλό, δυνατή κίνηση και από ΕΤΕ με προσέγγιση του υψηλού της και στάση αναμονής για EΥΡΩΒ. Η ΠΕΙΡ τη γνωστή της πορεία. Σε ανοδική αγορά η πρόταση της διοίκησης, έχει δημιουργήσει τεράστια ζημιά στους μετόχους. Δεν ξέρουμε πόσο θα τους βοηθήσει αν εγγραφούν στο βιβλίο που θα ανοίξει γι’ αυτούς αφού δε ξέρουμε την κατανομή μετοχών.

Θα λέγαμε πως υπάρχει βεβαιότητα για είσοδο της Eurobank στον MSCI, η στήλη το έχει αναφέρει εδώ και καιρό. Εμείς θέλουμε να αυξηθούν οι μετοχές στο συγκεκριμένο δείκτη και με αφορμή όσα γίνονται στην Τουρκία. Ελπίζουμε να μπουν και άλλες και να μη βγει κάποια.

Η Εθνική έκλεισε με την υψηλότερη άνοδο 5,22% και μια ανάσα από τα 2,60 ευρώ, ενώ η Alpha στο +3,45% και στα 1,1380 ευρώ γράφοντας νέο υψηλό στα 1,1580 ευρώ. Οριακές απώλειες για τη Eurobank και στο -13,54% η Πειραιώς.

AEGEAN: Ο ισολογισμός θα πάρει κάποια χρόνια για να ξαναφτιάξει. Η αύξηση θα βοηθήσει, όπως και η κρατική ενίσχυση. Έχουμε πλέον υψηλό δανεισμό, χαμηλά ίδια κεφάλαια και μεγάλες συνολικά υποχρεώσεις προς τους πελάτες της εταιρείας. Ουσιαστικά όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, οι επιβάτες που δεν έλαβαν πίσω τα χρήματά τους από τις ακυρώσεις πτήσεων, είναι μεγάλος και άτοκος δανειστής της εταιρείας.

Μεγάλες οι ζημιές, κάηκαν κεφάλαια, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου και πότε θα υλοποιηθεί. Η διοίκηση ενημερώνει τους αναλυτές αυτήν την ώρα για τα αποτελέσματα.

TERNA ENERGY: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγοράζει πακέτο μετοχών με συμμετοχή κάτω από 5%. Στα 12,70 ευρώ και στο +4,44%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το μέρισμα συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα τη μετοχή. Ως επιλογή της στήλης η άνοδος είναι εκπληκτική και εκτιμούμε πως η πώληση των μετοχών Cenergy που θα λάβουν οι επενδυτές είναι μία καλή επιλογή προκειμένου και ρευστότητα να βελτιώσουν και χαμηλότερο κόστος κτήσης να δημιουργήσουν. Στα 2,5850 ευρώ καις το +5,08%.

CENERGY: Λογική η διόρθωση της μετοχής, ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι μέτοχοι της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα πάρουν μέρισμα δικές της μετοχές και θα θελήσουν να πουλήσουν. Στα 2,40 ευρώ και στο -4%.

CENTRIC: Το κλείσιμο πάνω από τα 0,28 ευρώ είναι ένα καλό σημείο για κατοχύρωση. Θεωρούμε την τιμή χαμηλή ακόμα, αλλά όσο ανεβαίνει η αγορά θα αφαιρούμε επιλογές από τη λίστα μας, όπως έχουμε ξαναγράψει. Θέλουμε επίσης με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε και τη δυσαρέσκειά μας, αφού κουβαλάει καιρό τα μετρητά, ενώ ούτε μέρισμα δίνει, ούτε επενδύσεις βλέπουμε, ούτε φυσικά κάποια ενημέρωση.

Αφαιρούμε πλέον τη μετοχή από τις επιλογές, την είχαμε με 0,24 ευρώ και τώρα είναι στα 0,2820 ευρώ άρα άνοδος 17%. Οι επιλογές μας πλέον είναι 41.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν πιστεύουμε ότι οι επενδυτές δεν έχουν καταλάβει τη φθήνια της μετοχής. Θεωρούμε πως η μεγάλη άνοδος τους προηγούμενους μήνες, αφήνει πολλούς ικανοποιημένους και έτσι κατοχυρώνουν κέρδη. Στα 4,82 ευρώ και στο +2,88%.

LAVIPHARM: Συνεχίζει να δείχνει καλή και ανοδική χρηματιστηριακή εικόνα. Στα 0,61 ευρώ και στο +9,91% με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

BRIQ: Καλό το μέρισμα που ανακοινώθηκε και βοήθησε τη μετοχή, αλλά από την αρχή περίπου του έτους δεν έχουμε δει κάτι στο ταμπλό. Έχει η μετοχή ένα discount και προοπτικές ανάπτυξης, όπως παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τη διοίκηση. Βοηθάει και ο χαμηλός καθαρός δανεισμός.

BIOKΑΡΠΕΤ: Αν και δεν κάνει μεγάλους όγκους έχει καταφέρει να αναρριχηθεί υψηλότερα και από την αρχή του έτους έχει άνοδο κοντά στο 25%.

ΕΚΤΕΡ: Με μέση τιμή 1,10 ευρώ ανά μετοχή η Νικίας Α.Ε. μείωσε το ποσοστό της σε 17,676% από 21,32%. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα και κυρίως μας ενδιαφέρει η οφειλή που υπάρχει με το ξενοδοχείο στην Πάρο. Άγνωστος μέχρι στιγμής ο αγοραστής.

ΙDEAL: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Στα 2,38 ευρώ και στο +6,17%.

ΕΥΔΑΠ: Στα 8,20 ευρώ και πλέον έχει πάρει το δρόμο της…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης