TV or not TV

Η άρνηση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το ολόχρυσο Nintendo Wii και η ανάγκη για ένα... σπίτι, μέσω eBay

Η άρνηση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το ολόχρυσο Nintendo Wii και η ανάγκη για ένα... σπίτι, μέσω eBay

Προορίζονταν για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τώρα, όμως, τέθηκε προς πώληση η ολόχρυση κονσόλα Nintendo Wii

Κάποτε κατασκευάστηκε μία επίχρυση κονσόλα e-gaming για χάρη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε το τότε ξεχωριστό δώρο, εν συνεχεία βρέθηκε στα χέρια ενός ιδιώτη, του Seller Donny Fillerup και αυτός πλέον αποφάσισε να το δημοπραττήσει στο eBay. Τα πιθανά έσοδά του; Μυθικά...

Την επόμενη φορά που θα εμπλουτίσετε τη συλλογή των e-gaming σας, ίσως θα χρειαστεί να το σκεφτείτε ξανά. Διότι το ποσό που απαιτείται για να κάνετε δικό σας ένα ολόχρυσο Nintendo Wii, ξεπερνά το 1/4 του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Προσοχή, όμως, διότι η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί διαταγή. Και μάλιστα, εις το όνομα της βασίλισσας!

Ήταν το μακρινό 2009, όταν η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, THQ κατασκεύασε μία ξεχωριστή, «24 καρατίων» κονσόλα, και τη δώρισε στην ηγέτιδα του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να περνά τον (όποιο) ελεύθερο χρόνο της στη νέα έκδοση του «Big Family Games». Το Μπάκιγκχαμ φέρεται να αρνήθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση. Η THQ πτώχευσε στο 2013 και το Wii πέρασε στα χέρια ενός ιδιώτη.

KONSOLA_2.jpg

Ο 32χρονος Ολλανδός, Seller Donny Fillerup από την Ουτρέχτη το έκανε δικό του το 2017. Τέσσερα χρόνια μετά, ο... πληροφορικάριος αποφάσισε να το τοποθετήσει στο eBay και να το θέσει σε δημοπρασία.
«Διαθέτω έγγραφα για τη γνησιότητα της κονσόλας.
Μπορεί το κομμάτι να δείχνει υπερβολικά αισθητικό,να είναι χρυσό και να καλύπτεται με κόκκινη επένδυση, εντούτοις η λειτουργικότητά του είναι άψογη», τόνισε ο Fillerup.

Η περιέργεια σκοτώνει τη γάτα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολλανδός απλά επιθυμούσε να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του.
«Η οικογένειά μου ανέκαθεν χρειαζόταν οικονομική ευρωστία. Ποτέ δεν ήθελα να το πουλήσω, αλλά είχα ταυτόχρονα την ανάγκη να μάθω, πόσα θα δαπανούσε ένας άνθρωπος για την εν λόγω κονσόλα», συμπλήρωσε ο 32χρονος.

KONSOLA_3.jpg

Πόσες φορές έχετε συναντήσει μπροστά σας πράγματα, πολύτιμα ή μη, τα οποία αρνείστε να αποχωρηστείτε.
«Είμαι άτομο προσκολλημένο στα πράγματά μου και σπανίως τα αφήνω με ευκολία. Προσωπικός φίλος στη Nintendo με συμβούλεψε να το τοποθετήσω στο eBay, ξεκινώντας με το εξωφρενικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, για να μη βρεθεί αγοραστής και εν τέλει να μείνει στα χέρια μου», τα λόγια του Fillerup.

Εντούτοις η στιγμή της αποχώρησης έφτασε. «Θέλω να είμαι λογικός. Σκοπός είναι να αγοράσω την πρώτη κατοικία μου. Γι’ αυτό και η δημοπρασία αρχίζει από τα 300 χιλιάδες δολάρια (περίπου 250 χιλιάδες ευρώ)», τόνισε ο IT administrator από την Ουτρέχτη.

Έως τώρα περίπου 1.660 υποψήφιοι αγοραστές «βρήκαν» την κονσόλα στο eBay, χωρίς να έχει γίνει η πρώτη - πολυπόθητη για τον κάτοχό του - προσφορά.

BN SPORTS

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης