Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντίστροφη μέτρηση για… κανονικότητα - Ανοίγουν 10/5 σχολεία - Ικανοποίηση στην εστίαση, πάνω από 3 εκατ. οι εμβολιασμοί

Αντίστροφη μέτρηση για… κανονικότητα - Ανοίγουν 10/5 σχολεία - Ικανοποίηση στην εστίαση, πάνω από 3 εκατ. οι εμβολιασμοί
Νέα εμβολιαστικά κέντρα στη «μάχη» - Οι δόσεις εμβολίων που περιμένουμε
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Με το άνοιγμα της εστίασης ύστερα από 6 μήνες να θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο και τονωτικό για την ψυχολογία της κοινωνίας, η αντίστροφη μέτρηση για την περαιτέρω χαλάρωση και άλλων περιορισμών έχει αρχίσει, τη στιγμή που η επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, αν και η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid ανέρχονται σε περίπου 5.200 - εκ των οποίων περίπου οι 1.250 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αυξημένης φροντίδας, κοκ. –, οι διασωληνωμένοι υπολογίζονται σε 797 (εκ των οποίων οι 437 στην Αττική) ενώ το τελευταίο τριήμερο υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.285 εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία.
Παρά τα σταθεροποιητικά «σημάδια» της επιδημίας, οι ειδικοί εξακολουθούν να τονίζουν πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ενώ υπογραμμίζουν πως αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν με ιδιαίτερη ένταση οι εμβολιασμοί, έτσι ώστε να κτιστεί το ταχύτερο δυνατό το τείχος ανοσίας.

Εμβολιασμοί: Στη «μάχη» για την «Ελευθερία» και το Johnson & Johnson

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, μετά τη μικρή διακοπή της Κυριακής λόγω Πάσχα, με στόχο να πλησιάσουμε το συντομότερο δυνατό στην πολυπόθητη ανοσία.
Από σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου, η εμβολιαστική εκστρατεία αποκτά άλλον ένα «σύμμαχο», το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι πρώτες δόσεις του οποίου αναμένονται στη χώρα, ώστε να διοχετευθούν στα εμβολιαστικά κέντρα και να ξεκινήσει η χορήγησή τους στους πολίτες. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη φαρμακευτική εταιρεία, η Ελλάδα αναμένει 300.000 δόσεις το Μάιο κι άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.
Με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να εμβολιάζονται κατ΄οίκον από τις 15 Μαΐου και οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ξεκίνησαν και οι 45 - 49 ετών

Από τις αρχές της εβδομάδας, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην ηλικιακή κατηγορία 45-49 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.

Νέα εμβολιαστικά κέντρα στη «μάχη» - Οι δόσεις εμβολίων που περιμένουμε

Αυτό το μήνα ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία».
Από σήμερα 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.
Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.
Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.
Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου.
Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι συνολικοί εμβολιασμοί στη χώρα, έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, φτάνοντας, συγκεκριμένα, τα 3.136.791, με τους 21.452 εμβολιασμούς που έγιναν τη Δευτέρα 3 Μαΐου.
Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί έστω και με μια δόση είναι 2.191.460 (20.602 έκαναν την πρώτη δόση), ενώ αυτοί που έχουν λάβει και τη δεύτερη είναι 945.331 (850 ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό σχέδιο τη Δευτέρα).
Αν επαληθευτούν οι κυβερνητικές εκτιμήσεις, στα τέλη Μαΐου αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μια φορά, θα έχουν ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια.

Στους 10.668 οι νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4/5 τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.387, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 349.936 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,3% άνδρες.
pin_143.jpg
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 957 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.668 θάνατοι.
Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
pin_2_445.jpg
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 783 (61,4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.146 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 387 (ημερήσια μεταβολή +6.61%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 434 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).
xartis_krousmata.jpg


Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.685.281 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.525.679 δείγματα.
O μέσος όρος του επταημέρου είναι 37.666 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests)

Έως τις 3 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 2.133.636 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 52.933 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ

Στις 3 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 36 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 6.565 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 256 θετικά (3,9%)


Ικανοποίηση στην εστίαση - Αισιοδοξία για τη συνέχεια - Όλα τα μέτρα

Ιδιαίτερα επιτυχημένη θεωρείται η λειτουργία της εστίασης, η οποία άνοιξε και πάλι ύστερα από έξι μήνες στους εξωτερικούς χώρους.

Οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την αργία (μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς) είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να κατακλύσουν εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ με τους επαγγελματίες του κλάδου να παίρνουν μια πρώτη γερή δόση αισιοδοξίας για τις επόμενες ημέρες και για την επιβίωση τους.
Μάλιστα, οι περισσότεροι εκτιμούν πως η «κοσμοσυρροή» αυτή θα καταγραφεί και σήμερα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές κρατήσεις στα καταστήματα εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα, ενώ ήδη αναφέρεται πως πολλά από αυτά θα λειτουργήσουν με λίστες αναμονής.
Εκτιμάται πως άνοιξαν περίπου 40.000 καταστήματα εστίασης, σχεδόν τα μισά, αριθμός υψηλός αν συνεκτιμηθεί πως ένα στα πέντε καταστήματα δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται πως για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.

Πως λειτουργεί η εστίαση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 27683 (ΦΕΚ Β 1814/29 -4-21) τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ έως την Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ και επιτρέπεται:
Η λειτουργία μόνο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εκτός από φοιτητικά εστιατόρια]) υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,
β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,
γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους
:

  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
  • Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
  • Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες)
  • Χρήση μπαρ (εξωτερικός χώρος) με τοποθέτηση σκαμπό, 2 σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5μ για κάθε επόμενη δυάδα
  • Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45
  • Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.
  • Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).
  • Για τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι συνεχίζει να είναι σε αναστολή η λειτουργία υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (ΚΑΔ 56.21-catering).

Υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)

Υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠοικ. 24525/18.4.21 (ΦΕΚ Β 1588/18.4.21) σύμφωνα με την οποία ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται υποχρεωτικά 1 φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ 1 εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.
Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.
Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος καλείται να παραστεί εκτάκτως στο χώρο εργασίας ο διαγνωστικός έλεγχος δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.
Η διαδικασία ταυτοποίησης στοιχείων γίνεται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ενώ το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να δηλώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.self-testing.gov.gr ακολουθώντας τα σχετικά βήματα.
Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, το οποίο δηλώνεται στην παραπάνω πλατφόρμα, θα πρέπει εντός 24 ωρών να διενεργηθεί επαναληπτικός έλεγχος (rapid test ή PCR) σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.
Εάν και σε αυτή την περίπτωση το τεστ είναι θετικό εκδίδεται η σχετική βεβαίωση από την δομή εξέτασης και τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Σε κάθε περίπτωση όλα τα τεστ δηλώνονται στην παραπάνω πλατφόρμα.

Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για τη λειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ των ξενοδοχείων, που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.
Κατ' εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και οι κανόνες υγιεινής.
Επιπλέον, ορίζονται τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από τους διαμένοντες κατά την αναμονή,
  • μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι,
  • πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ' της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β' 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).
  • Πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ' της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).
  • Απαγόρευση ζωντανής μουσικής.
  • Απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων/συναθροίσεων/ δεξιώσεων.

Κυρώσεις

Η μη τήρηση των κανόνων αναστολής λειτουργίας ορίων πελατών, τήρησης κανόνων υγιεινής και απολύμανσης, ορίου ατόμων, απαγόρευσης μουσικής, προβλέπει μια σειρά από κυρώσεις.
Συγκεκριμένα:

Για επιχειρήσεις έως 20 τμ

1η παράβαση - Διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 μέρες
2η παράβαση - Διοικητικό πρόστιμο 4.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 30 μέρες
3η παράβαση - αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.

Για επιχειρήσεις άνω των 20τμ έως 100τμ

1η παράβαση - το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 3.000 ευρώ, 25%-50% 5.000 ευρώ, 50%-75% 7.000, μεγαλύτερο του 75% 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες.
2η παράβαση - το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 10.000 ευρώ, 25%-50% 15.000 ευρώ, 50%-75% 20.000, μεγαλύτερο του 75% 30.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 μέρες.
3η παράβαση - αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.

Για επιχειρήσεις άνω των 100 τμ και έως 300 τμ

1η παράβαση - το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 10.000 ευρώ, 25%-50% 11.000 ευρώ, 50%-75% 13.000, μεγαλύτερο του 75% 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες.
2η παράβαση - το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 15.000 ευρώ, 25%-50% 25.000 ευρώ, 50%-75% 35.000, μεγαλύτερο του 75% 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 μέρες.
3η παράβαση - αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.

Για επιχειρήσεις άνω των 300 τμ

1η παράβαση - το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 15.000 ευρώ, 25%-50% 20.000 ευρώ, 50%-75% 25.000, μεγαλύτερο του 75% 30.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες.
2η παράβαση - το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 30.000 ευρώ, 25%-50% 35.000 ευρώ, 50%-75% 40.000, μεγαλύτερο του 75% 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 μέρες.
3η παράβαση - αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες

Για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Για παραμονή πελατών (η αναμονή για την παραλαβή επιτρέπεται) σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ευθύνης επιχειρήσεων, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο (ΟΕ, ΕΠΕ, κτλ) και αναστολή λειτουργίας 15 μέρες (και 300 ευρώ ανά πελάτη).
Για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας επιχείρησης επιβάλλεται πρόστιμο στις επιχειρήσεις/νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, κτλ) 5.000 ευρώ ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των χώρων 3.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης