Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γαλλία): Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι οι πατέντες αλλά η παραγωγή και η διανομή των εμβολίων Covid-19

Macron (Γαλλία): Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι οι πατέντες αλλά η παραγωγή και η διανομή των εμβολίων Covid-19

Από μόνη της η κατοχή μίας πατέντας δεν διασφαλίζει την παραγωγή, επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, συντασσόμενος με τη γερμανική στάση στο ζήτημα

Σχετικά Άρθρα
Η παραίτηση από πνευματικά δικαιώματα από τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή.
Αυτό που αναδεικύνεται ως το πλέον επείγον ζήτημα στην τρέχουσα συγκυρία, είναι η επιτάχυνση της διανομής των εμβολίων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Ποιο είναι το τρέχον ζήτημα;
Δεν αφορά στην πραγματικότητα το καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας.
Μπορείτε να δώσετε πνευματική ιδιοκτησία σε εργαστήρια που δεν ξέρουν πώς να παράγουν και δεν θα παραγάγουν αύριο (σ.σ. τις απαιτούμενες δόσεις των εμβολίων» δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας.

Το επιχείρημα

Οι ηγέτες της ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής είναι πιθανό να λάβουν υπόψη τους την εισήγηση της Κομισιόν ότι η παραίτηση από τα πνευματικά δικαιώματα δεν θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής των δόσεων των εμβολίων, ειδικά σε φτωχότερες χώρες, καθώς απαιτούνται προηγμένες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις, ανέφεραν αξιωματούχοι.
«Χρειαζόμαστε μια συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ.
Δεν είμαστε πεπεισμένοι εάν η παραίτηση από τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας θα βοηθούσε αποτελεσματικά στη χορήγηση περισσότερων δόσεων εμβολίων στους ανθρώπους, καθώς το κύριο εμπόδιο προς το παρόν είναι η παραγωγική δυνατότητα», δήλωσε ένας αξιωματούχος από μια χώρα της ΕΕ.

Γερμανία

«Η παραγωγή πρέπει να αυξηθεί.
Τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας δεν αποτελούν επί του παρόντος το κύριο εμπόδιο.
Ωστόσο, είμαστε ανοιχτοί για να συζητήσουμε όλες τις πιθανές λύσεις », πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η Γερμανία, της οποίας η εταιρεία BionTech διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από κοινού με την αμερικανική Pfizer χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία mRNA, αντιτίθεται στην παραίτηση από τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ η Ιταλία υποστηρίζει το μέτρο, ανέφεραν αξιωματούχοι της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης