Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία φορά που τα «σφυριά» πήραν το FA Cup ήταν σημαδιακή….

Η τελευταία φορά που τα «σφυριά» πήραν το FA Cup ήταν σημαδιακή….

10 Μαΐου 1980: Η Γουέστ Χαμ αποτελεί την τελευταία ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που κέρδισε το FA Cup ως ομάδα από την δεύτερη κατηγορία.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και δεδομένα η τελευταία, που μία ομάδα της Β κατηγορίας, της σημερινής δηλαδή Championship, κατάφερε να κερδίσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μία ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Ο λόγος για την Γουέστ Χαμ, η οποία, αν και στην δεύτερη κατηγορία, συνάντησε την Άρσεναλ στο Γουέμπλεϊ, στον 99ο τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης και κατάφερε να επικρατήσει με 1-0, με ένα γκολ που επιτεύχθηκε με το κεφάλι από τον Τρέβορ Μπρούκινγκ, ο οποίος πρόκειται πιθανώς για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από τα «σφυριά».

Η απογοήτευση της Άρσεναλ μάλιστα ήταν διπλή, καθώς πέρα από την ήττα από την Γουέστ Χαμ στον τελικό του Κυπέλλου, ηττήθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την Βαλένθια στα πέναλτι, τέσσερις ημέρες μετά, και έμεινε δίχως τίτλο, μη μπορώντας να διαχειριστεί την κούραση των έξι τελευταίων μηνών, καθώς έδωσε 31 ματς μετά τα Χριστούγεννα και 4 ματς με την Λίβερπουλ για την πρόκριση στον τελικό!

Άμεση συνέπεια της τελικής έκβασης της αναμέτρησης αποτέλεσαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των φίλων της «άσημης» τότε, Γουέστ Χαμ, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου, ξεπερνώντας σε αριθμό τους 200.000!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης