Μια Φώτο μια Ιστορία

Το γκολ-«φάντασμα» που άλλαξε την ιστορία των Μίλαν και Γιουβέντους…

Το γκολ-«φάντασμα» που άλλαξε την ιστορία των Μίλαν και Γιουβέντους…

25 Φεβρουαρίου 2012: Η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, ο βοηθός το βλέπει όμως δεν συμφωνεί πως πρέπει να μετρήσει το γκολ, αλλάζοντας την ιστορία των Γιουβέντους και Μίλαν

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Γιουβέντους και Μίλαν συναντιούνται απόψε (19/09) στο Τορίνο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Serie A και είναι έτοιμες να προσφέρουν ένα ακόμα ντέρμπι γεμάτο θέαμα και γκολ. Δύο σύλλογοι που τα τελευταία χρόνια τράβηξαν αντίθετες πορείες στο ιταλικό πρωτάθλημα, με την πρώτη να είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια (μέχρι πέρσι) και την άλλη να παλεύει για μία θέση στην Ευρώπη (επίσης μέχρι πέρσι).

Ωστόσο, το ντέρμπι των δύο ομάδων, το έχει στιγματίσει μία φάση στο μεταξύ τους ντέρμπι, το 2012. Είναι η στιγμή που άλλαξε η ιστορία τους και ένα λάθος, που δεν έχει ξεχαστεί μέχρι και σήμερα. Πριν το ματς, οι δύο τους είχαν από 50 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας και το συγκεκριμένο ντέρμπι, θα έκρινε πολλά.

Η Μίλαν ήταν καλύτερη και κυριάρχησε στο, γεμάτο από 80 χιλιάδες οπαδούς, Σαν Σίρο. Ο Νοτσερίνο έκανε το 1-0 στο 14ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στους «ροσονέρι». Το γήπεδο ξεσηκώθηκε και το κλίμα για την Γιουβέντους έγινε ακόμα πιο βαρύ. Όμως, δέκα λεπτά αργότερα, ο βοηθός της αναμέτρησης σταμάτησε το «τρένο» των γηπεδούχων.

Ο Μουντάρι παίρνει τη κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, ο Τζίτζι Μπουφόν με υπερπροσπάθεια αποκρούει, όμως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή (όπως φαίνεται από το ριπλέι. Και όμως, ο βοηθός της αναμέτρησης είχε αντίθετη άποψη. Ο ίδιος θεώρησε πως η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη μέσα στην εστία, με αποτέλεσμα να ακυρώσει γκολ και να μείνει στο 1-0.

Μία απόφαση που θα μπορούσε να ήταν απλώς ένα… λάθος, αν δεν άλλαζε κάθε δεδομένο στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η Γιουβέντους βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση, στο 83ο λεπτό με τον Μάτρι και έφυγε από το Μιλάνο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι, αμφότερες έμειναν μαζί στην κορυφή με 51 βαθμούς. Στο φινάλε, από την άλλη, η Γιουβέντους στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους «ροσονέρι» για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο με τα στημένα και τον υποβιβασμό.

mi_1.jpg

Η ιστορία, βέβαια, έχει ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Αυτός ο τίτλος αποδείχθηκε η αφετηρία για τους «μπιανκονέρο» για να κάνουν ένα εντυπωσιακό σερί πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα, πανηγύρισαν μέχρι και εννιά σερί τρόπαια και έγραψαν ιστορία εντός και εκτός συνόρων. Για τη Μίλαν, ακολούθησε ακριβώς η αντίθετη πορεία.

Κάθε σεζόν ήταν και… χειρότερη για την ομάδα του Μιλάνου. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τερματίζει μέχρι και… 10η στον βαθμολογικό πίνακα ενώ οι στόχοι, από πρωτάθλημα είχαν μετατραπεί σε έξοδο στην Ευρώπη (!). Τα οικονομικά προβλήματα ήταν το «κερασάκι» στην σταδιακή κάθοδο του συλλόγου, η οποία πέρσι κατάφερε να ξαναμπεί σε διεκδίκηση τίτλου όμως η συμπολίτισσα Ίντερ την εμπόδισε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης