Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ψύχραιμο, παρά την πτώση των ξένων αγορών – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ψύχραιμο, παρά την πτώση των ξένων αγορών – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μάλλον ευκαιρία για τοποθετήσεις εκλαμβάνονται οι διορθώσεις από τους επενδυτές παρά τους φοβίζουν. Εξαιρετική η συμπεριφορά πολλών μετοχών και σήμερα. Η αγορά έδειξε ψυχραιμία και παρά τις μεγάλες απώλειες των ξένων αγορών, δεν είχαμε ακρότητες.

Χρειάζεται φυσικά προσοχή, γιατί η πορεία των ξένων αγορών θα μας επηρεάσει. Αν συνεχιστεί η διόρθωση, ίσως δούμε και εμείς μία συνέχιση της πτωτικής κίνησης. Προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία η αγορά. Καλός και ο τζίρος, αλλά το βράδυ είναι τα σπουδαία. Περιμένουμε MSCI και… βλέπουμε.

Περιόρισαν κάπως οι τράπεζες τις απώλειες στο τέλος, πολύ καλή η συμπεριφορά του ΟΤΕ, έβγαλε αντίδραση η Τέρνα Ενεργειακή και είχα καλή εικόνα και η Ελλάκτωρ. Αρκετά μικρομεσαία επίσης έδειξαν πως δεν έχουν διαθέσεις για χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έκανε πάλι μεγάλο όγκο, αλλά απορρόφησε τις πιέσεις και έκλεισε και με μικρή άνοδο. Με απώλειες 1,20% η Eurobank και μεγαλύτερες για Εθνική και Alpha Bank. Η Αττικής στο +20%! Τι να σχολιάσουμε; Το αφήνουμε…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με καλή άνοδο σήμερα, ενώ φαίνεται πως δεν έχει διαθέσεις για παραπάνω. Εδώ όσοι επενδυτές βλέπουν καλές προοπτικές μακροπρόθεσμα στον κλάδο και θέλουν να μπουν και στην αύξηση κεφαλαίου, θα μπορούσαν να αρχίσουν να χτίζουν θέση. Η στήλη είναι ουδέτερη…

ΟΤΕ: Χθες είχε σημαντική άνοδο και σήμερα γύρισε μέχρι τα 14,16 ευρώ αλλά έκλεισε τελικά στα 14,46 ευρώ με οριακές απώλειες 0,28%. Αύριο τα αποτελέσματα και αναμένονται αρκετά καλά με δεδομένη την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν στο πρώτο τρίμηνο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εξαιρετική η πορεία της. Συνεχίζουν να βγαίνουν αρκετές πωλήσεις λίγο πάνω από τα 5,05 ευρώ, αλλά θεωρούμε πως επειδή υπάρχουν μεγάλα κέρδη και η συντριπτική πλειονότητα όσων ασχολούνται με τη μετοχή έχει κέρδη, βγαίνουν πωλήσεις. Βέβαια τα θεμελιώδη δείχνουν πως είναι τσάμπα. Αύριο περιμένουμε πολύ καλό πρώτο τρίμηνο ειδικά στο κομμάτι των ταμειακών ροών, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει πρόσφατα η διοίκηση. Στα 5,04 ευρώ και στο +2,75% με όγκο 135 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Έβδομη πτωτική συνεδρίαση η σημερινή. Η διόρθωση πάντως είναι σε φυσιολογικά όρια και δεν έχει χαλάσει τη διαγραμματική εικόνα. Στα 8,72 ευρώ και στο -1,36%.

ΑΒΑΞ: Απρόθυμη η μετοχή να υποχωρήσει ή να δώσει καλές ευκαιρίες μέσα από διορθωτική κίνηση. Στα 1,08 ευρώ και στο +3,85% με χαμηλό στα 0,99 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στο οικονομικό ημερολόγιο αναγράφεται πως θα δοθεί μέρισμα για τη χρήση 2020.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Εκεί που μερικές μέρες πριν έβγαιναν μεγάλες πωλήσεις και γύρισαν πακέτα, ξαφνικά με ελάχιστο όγκο πήγε μέχρι και το +29,95% και στα 2,56 ευρώ. Εκεί έκανε κάποια κομμάτια και μετά γύρισε πιο κάτω. Έκλεισε τελικά στα 2,10 ευρώ και στο +6,60%.

ΕΚΤΕΡ: Υποχωρούσε για 4 συνεδριάσεις και από τα 1,16 ευρώ πήγε στα 1,0250 ευρώ σήμερα, αλλά εκεί εμφανίστηκαν αγοραστές ή ολοκλήρωσε ο πωλητής. Αμετάβλητη σήμερα.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Όποτε εντοπίζεται προσφορά μαζεύεται με ευκολία. Στα 0,5540 ευρώ και στο +0,73% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Συνεχίζει ανοδικά και έχει βελτιώσει αισθητά πλέον την αποτίμησή της. Στα 10,4 εκατ. ευρώ.

ΛΥΚΟΣ: Με καλό όγκο στο +2,53%.

ΙΑΣΩ: Μπήκε ξανά η εντολή αγοράς, επομένως όσοι θέλουν να αποχωρήσουν νωρίτερα, αφού η δημόσια πρόταση έχει ήδη πετύχει, μπορούν να το κάνουν. Αυτό είναι το σωστό, αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι όσοι εξαγοράζουν εταιρείες το τελευταίο διάστημα. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης