TV or not TV

Wrexham goes to… Hollywood: Το χρονικό της αγοράς μίας εκ των παλαιότερων ομάδων στον κόσμο

Wrexham goes to… Hollywood: Το χρονικό της αγοράς μίας εκ των παλαιότερων ομάδων στον κόσμο

Πώς δύο αστέρες του Χόλυγουντ βρέθηκαν να είναι ιδιοκτήτες του 3ου παλαιότερου επαγγελματικού συλλόγου στην ιστορία.

Σχετικά Άρθρα
Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έσκασε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 ότι η Ρέξαμ, η οποία αγωνίζεται στην National League, την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, βρισκόταν κοντά στην εξαγορά από τους Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΈλνι. Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί είχαν έρθει σε επικοινωνία με τους οργανωμένος οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι έδειξαν την στήριξη τους.

Τελικά ο «Deadpool» και ο «Μακ Μακντόναλντ» απέκτησαν στις 16 Νοεμβρίου το πλειοψηφικό πακέτο του συλλόγου. Πώς ωστόσο έφτασαν σε αυτό το σημείο;

Η πρώτη επαφή και ο έρωτας με το ποδόσφαιρο

Ο ΜακΈλνι ήταν αυτός ο οποίος ήρθε πρώτος σε επαφή με το ποδόσφαιρο, αλλά βλέποντας την Ρέξαμ. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο «Saturday morning BBC show», είδε στο Netflix το «Sunderland ‘Til I Die» και «κόλλησε» αμέσως. «Θυμάμαι την στιγμή, καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα την σειρά και ”ερωτευόμουν” την ομάδα, τους ανθρώπους και την ιστορία».

Wrexham1.jpg

Ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος άκουσε για το σκεπτικό του υποβιβασμού και της ανόδου σε μία κατηγορία, οπότε αποφάσισε να το ψάξει λίγο παραπάνω, όταν και έμαθε ότι υπάρχουν πέντε κατηγορίες, ανάμεσα τους και η National League. Τότε κατάλαβε πως εάν μία ομάδα μπορεί να υποβιβαστεί, τότε μπορεί να ανέβει και σε μία κατηγορία.

Η εμπλοκή του Ρέινολντς και η επιλογή της Ρέξαμ

Ο πρωταγωνιστής του «It’s always sunny in Philadelphia» κατάλαβε, αφού το είπε στην γυναίκα του, πως δεν μπορεί να επενδύσει σε μία ομάδα μόνος. Τότε του ήρθε στο μυαλό η προοπτική του Ράιαν Ρέινολντς. Οι δύο ηθοποιοί δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στην ζωή τους, ωστόσο μιλούσαν πολύ συχνά μέσω του Instagram.

Reynolds.jpg

«Είπα στην γυναίκα μου “Αν ρωτήσω τον Ράιαν να είναι συνεργάτης μου, λες να δεχθεί;”, μου είπε εξαρτάται εάν ο εγωισμός σου αντέχει να μοιράζεσαι τα φώτα με τον Ράιαν Ρέινολντς». Κάπως έτσι του έστειλε ένα μήνυμα με την πρόταση και τις σκέψεις του, η απάντηση ήταν σύντομη, «είμαι μέσα, πάρε με τηλέφωνο».

Παρά το γεγονός πως κανένας από τους δύο δεν ξέρει τίποτα από ποδόσφαιρο, αυτό δεν τους εμπόδισε να εμπλακούν με τον ουαλικό σύλλογο. Οι ίδιοι ξεκαθάρισαν πως δεν σκοπεύουν να είναι ιδιοκτήτες, αλλά «διαχειριστές» της ομάδας. Τα πρώτα 2 εκατομμύρια δολάρια που επένδυσαν ήταν ζωτικής σημασίας για μία ομάδα της National League, ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί. Έχουν ήδη αποφασίσει για ένα πλάνο, με στόχο την άνοδο του συλλόγου στις υψηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου στο μέλλον.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης