Basket Talk

NBA: Ο LeBron James δείχνει για πρώτη φορά στην καριέρα του ότι είναι… γήινος

NBA: Ο LeBron James δείχνει για πρώτη φορά στην καριέρα του ότι είναι… γήινος

Η επιστροφή του στην ενεργό δράση αναβάλλεται συνεχώς και οι Lakers είναι σκιά του εαυτού τους

Ο LeBron James είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί για την ανθεκτικότητα του ως αθλητής. Προσέχει το κορμί του όσο κανένας άλλος ξοδεύοντας 1.5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε κρυοθεραπείες, υπερβαρικούς θαλάμους οξυγόνου και ειδικούς προπονητές βιομηχανικής, με στόχο την καλύτερη ανταπόκριση του σώματος του στις ελάχιστες φορές που έχει τύχει να τραυματιστεί. Ωστόσο, η φετινή σεζόν είναι διαφορετική, με τον «Βασιλιά» να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε λιγότερες από 50 αναμετρήσεις της regular season.

Στις 20 Μαρτίου οι Lakers είχαν γνωρίσει την ήττα στο γήπεδο τους από τους Atlanta Hawks με 99-94. Όμως, η πραγματική τους απώλεια έμελλε να είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης, ο LeBron James συγκρούστηκε με τον Solomon Hill και αποχώρησε ύστερα από πόνους στο δεξί αστράγαλο.
river.jpg

Η μέχρι τότε συνεισφορά του στο παρκέ σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ταυτιστεί με τη βιολογική ηλικία του 36χρονου James. Από τα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ -που στηρίζονταν περισσότερο στα ταχυδυναμικά του προσόντα- μέχρι και σήμερα συνδύαζε άρτια το πλούσιο ταλέντο του με το καλογυμνασμένο του σώμα για να επιβληθεί κόντρα σε κάθε αντίπαλο.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση το πιο διαδεδομένο όπλο του LeBron δείχνει να τον έχει προδώσει. Οι αντιδράσεις του μετά τον τραυματισμό του ίσως να προοικονομούσαν το μέγεθος της ζημιάς, με τον συμπαίκτη του, Kyle Kuzma, να δηλώνει πως: «Ποτέ ξανά δεν τον έχω δει να ουρλιάζει έτσι. Ούτε καν μετά από χτύπημα στην… ευαίσθητη περιοχή».

Έπειτα από 40 μέρες ανάρρωσης και ξεκούρασης, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, δοκίμασε να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αρχές Μαΐου, κόντρα σε Sacramento Kings και Toronto Raptors. Ένιωθε καλά, αλλά οι εμφανίσεις του δεν μπορούσαν να μπουν ως εχέγγυο της υγείας του. Ήταν -στην καλύτερη- μέτριος για τα δεδομένα του δείχνοντας φόβο και αβεβαιότητα στο παιχνίδι του. Οι πόνοι επανήλθαν και η ακριβής ημερομηνία επιστροφής του παραμένει ερωτηματικό.

Οι Lakers βρίσκονται στις θέσεις των Play-in (7-10) και όχι σε αυτές που δίνουν απευθείας το εισιτήριο για τα Playoffs (1-6), αφού είναι έβδομοι με ρεκόρ 40-30. Οι «Λιμνάνθρωποι» μετρούν 15 ήττες στις 27 αναμετρήσεις που έδωσαν δίχως τον ηγέτη τους, δεν θυμίζουν με τίποτα την ομάδα που πήρε πέρυσι δια… περιπάτου το πρωτάθλημα και όλο το βάρος έχει επωμιστεί ο Anthony Davis.
untitled-design-2021-05-10t142644-394.png

Την ανησυχία του, τόσο για την υγεία του LeBron, όσο και για την απόδοση του όταν θα επιστρέψει, εξέφρασε στο ESPN και o μετρ των αθλητικών στην Αμερική, Adrian Wojnarowski, που υποστήριξε: «Ο αστράγαλος του τον κράτησε έξω για 6 εβδομάδες και τώρα τον ταλαιπωρεί ξανά. Δεν θα έχει επανέλθει στο 100% μέχρι το καλοκαίρι και οι ενοχλήσεις του θα συνεχίσουν να οριοθετούν τις ικανότητες του και στην postseason».

Το ότι η φετινή σεζόν είναι η μοναδική που να μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο βιονικός είναι ο LeBron James δεν είναι τυχαίο. Μετά την ήδη περιπετειώδη χρονιά της «φούσκας», οι παίκτες του ΝΒΑ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην ενεργό δράση μέσα σε 40 ημέρες, συμπυκνώνοντας επικίνδυνα τις περιόδους ξεκούρασης και προετοιμασίας.

Το γεγονός ότι το όνομα του «Βασιλιά» βρίσκεται πλέον για αρκετές εβδομάδες στη λίστα με τους τραυματίες θα έπρεπε, ενδεχομένως, να απασχολεί παραπάνω τους ιθύνοντες της Λίγκας που βλέπουν τους αθλητές να καταρρέουν και το προϊόν τους να υποβαθμίζεται.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης