Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley και Bank of America καθησυχάζουν: Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της μεγάλης διόρθωσης στη Wall Street

Morgan Stanley και Bank of America καθησυχάζουν: Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της μεγάλης διόρθωσης στη Wall Street
Σύμφωνα με την BofA, βρισκόμαστε στα μέσα του οικονομικού κύκλου, που ιστορικά θεωρείται πως διαρκεί περίπου 12 μήνες
Σχετικά Άρθρα

"Παροδικός".
Αυτή είναι η trend λέξη που κυριαρχεί στις τάξεις των αναλυτών της Wall Street, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 4,2% τον Απρίλιο του 2021.
Και με αυτή τη λέξη προσπαθούν οι αναλυτές να καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα του tapering για την Federal Reserve, δηλαδή της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Morgan Stanley: Ισχυρή η ζήτηση του τεχνολογικού κλάδου

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, «δεν υπάρχει μεγάλος πανικός έξω από τη συστημική κοινότητα, καθώς η εκτίμηση του παροδικού πληθωρισμού φαίνεται να υιοθετείται.
Πλέον η Morgan Stanley συνεχίζει να βλέπει τη ζήτηση στον κλάδο της τεχνολογίας, ειδικά των mega caps, σε πιο μακροπρόθεσμη οπτική.

Bank of America

Εν τω μεταξύ, η Bank of America έγραψε ότι "τόσο η Fed όσο και η αγορά ομολόγων απέρριψαν σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Μάλιστα, παραπέμπει στις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed, Clarida, ο οποίος υποστήριξε ότι η αύξηση του πληθωρισμού πιθανότατα θα αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό παροδική, ότι είναι" ένα σημείο δεδομένων.
mid_cycle_investment.jpg
Η Bank of America θεωρεί πως δεν υπάρχει ούτε κίνδυνος κατάρρευσης ούτε όμως πρέπει να αναμένουμε θεαματική επέκταση των δεικτών προς νέα υψηλά.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, βρισκόμαστε σε φάση… διαλείμματος.
Σύμφωνα με την BofA, βρισκόμαστε στα μέσα του οικονομικού κύκλου, που ιστορικά θεωρείται πως διαρκεί περίπου 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης