Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική τράπεζα έχει αναθέσει σε αμερικανικό οίκο... τύπου Morgan να ερευνήσει σενάριο αύξησης κεφαλαίου 1,5 δισ

Ελληνική τράπεζα έχει αναθέσει σε αμερικανικό οίκο... τύπου Morgan να ερευνήσει σενάριο αύξησης κεφαλαίου 1,5 δισ
Φαίνεται ότι ελληνική τράπεζα έχει αναθέσει σε αμερικανική επενδυτική τράπεζα να εξετάσει σχέδιο αύξησης κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Ελληνική τράπεζα… έχει αναθέσει σε μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα τύπου Morgan… μπορεί να είναι η J P Morgan… αλλά μπορεί να είναι και η Morgan Stanley… να διερευνήσει τις διεθνείς αγορές για πιθανή υλοποίηση σχεδίου αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 1,5 δισεκ ευρώ.
Ο στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον για νέα αύξηση κεφαλαίου σε ελληνική τράπεζα μετά την αύξηση της Πειραιώς αλλά και να εκτιμηθεί το εύρος της τιμής της αύξησης κεφαλαίου αλλά και το είδος των επενδυτών που θα ήταν διατεθειμένοι να επενδύσουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα. 
Η πληροφορία για πολλούς λόγους θα διαψευστεί… αλλά η αύξηση κεφαλαίου και ο σχεδιασμός της είναι όπως η υποτίμηση ή ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλονται αλλά στόχος είναι ο αιφνιδιασμός.
Προφανώς για όσους γνωρίζουν λίγο τις ισορροπίες, η J P Morgan είναι σύμβουλος της Alpha bank και η Morgan Stanley σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας.
Υπάρχει η Morgan και στις δύο περιπτώσεις.

Με βάση πληροφορίες μας πιστεύουμε ότι η Alpha bank, ενώ αναφέρει ότι δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου και δεν παραπληροφορεί η διοίκηση… ωστόσο εάν η μετοχή ανακάμψει προσεχώς στα 1,80 με 2 ευρώ… ο Βασίλης Ψάλτης ο διευθύνων σύμβουλος σχεδόν αποκλείεται να μην εξετάσει σχέδιο αύξησης κεφαλαίου.
Θα υποστηρίζαμε ότι και η Εθνική τράπεζα πληροί τα κριτήρια και είναι υποψήφια για αύξηση κεφαλαίου καθώς η κεφαλαιοποίηση της έχει κολλήσει στα 2,3 δισεκ. και μια αύξηση 1,5 δισεκ. θα την καθιστούσε πρώτη τράπεζα και με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη… Eurobank στα 3 με 3,5 δισεκ. ευρώ.
Η Eurobank παραμένει πρώτη τράπεζα βάσει των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά η θέση αυτή… δεν θα αμφισβητηθεί εάν η Εθνική ή Alpha bank δεν υλοποιήσουν αύξηση κεφαλαίου.
Όμως εάν μια από τις δύο τράπεζες υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου αυτομάτως θα καταστεί πρώτη τράπεζα με όρους χρηματιστηριακής αποτίμησης στην Ελλάδα.
Στον πίνακα παρουσιάζουμε δύο σενάρια τα οποία μπορεί… λέμε μπορεί να επιβεβαιωθούν.
Ως παραδοχή λαμβάνουμε υπόψη ότι

  • η μετοχή της Εθνικής θα ανακάμψει πάνω από τα 3 ευρώ για να προσδιοριστεί η τιμή της αύξησης στα 2 ευρώ.
  • η μετοχή της Alpha bank θα ανακάμψει πάνω από τα 1,8 με 2 ευρώ για να προσδιοριστεί η τιμή της αύξησης στο 1 με 1,20 ευρώ.

Η Alpha bank θα έχει μεγαλύτερο discount έναντι της Εθνικής τράπεζας ως προς τον προσδιορισμό της αύξησης κεφαλαίου.

NBGALPAHHA.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης