Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κάποιοι προωθούν την Διαμαντοπούλου για πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας – Ο Ξενόφος στο fund EOS Capital του Ταμβακάκη

Κάποιοι προωθούν την Διαμαντοπούλου για πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας – Ο Ξενόφος στο fund EOS Capital του Ταμβακάκη
Kάποιοι προωθούν την λύση της Άννας Διαμαντοπούλου για την θέση της Προέδρου της Εθνικής τράπεζας, ήταν Επίτροπος της Ελλάδος και πρώην υπουργός.
Σχετικά Άρθρα

Εκπλήξεις και σημαντικές και ανατρεπτικές εξελίξεις αναμένονται προσεχώς στις ελληνικές τράπεζες, το ΤΑΙΠΕΔ και βεβαίως στον Ελλάκτωρ.
Το bankingnews.gr έχει παρουσιάσει ορισμένες αλλαγές, όπως την αποχώρηση του Άρη Ξενόφου από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ελλάκτωρ και την αντικατάσταση του από τον Ευθύμιο Μπουλούτα πρώην CEO της MIG και με μεγάλη τραπεζική εμπειρία.
Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα εντός της τελευταίας εβδομάδας του Μαίου 2021.
Πληροφορούμαστε ότι ο Άρης Ξενόφος θα αναλάβει θέση στο fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη ο οποίος είναι αντιπρόεδρος στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την οποία αποχώρησε η Reggeborgh και η οποία είναι ο νέος μέτοχος στον Ελλάκτωρ.

Ωστόσο αυτές που επίκεινται είναι επίσης σημαντικές και θα αποτελέσουν έκπληξη…

Ξεκίνησε η διαδικασία για τον Πρόεδρο της Εθνικής… δεν είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει ο Γκίκας Χαρδούβελης

Η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 18 ή 25 Ιουνίου 2021.
Ήδη ο Γκίκας Χαρδούβελης μέλος του διοικητικού συμβουλίου και οικονομολόγος εκδήλωσε ενδιαφέρον… ωστόσο με βάση πολύ καλά ενημερωμένη πηγή φαίνεται ότι κάποιοι προωθούν άλλη λύση…
Εντός του διοικητικού συμβουλίου, υπάρχει διχογνωμία για τον Χαρδούβελη… ωστόσο φαίνεται ότι παρασκηνιακώς προωθείται λύση έκπληξη… η οποία είναι σε γνώση και της κυβέρνησης.
Αν και διαψεύδεται υπάρχει λίστα 3 εκ των οποίων ο ένας είναι γνωστός ο Χαρδούβελης.
Υπάρχουν ακόμη δύο εκ των οποίων ο ένας είναι πολύ ισχυρή τραπεζική προσωπικότητα.
Ο Πλούταρχος Σακελλάρης από το οικονομικό Πανεπιστήμιο… δεν είναι στην λίστα.
Αυτά αναφέραμε ως bankingnews στις 14 Μαίου 2021… και προσθέτουμε ότι κάποιοι προωθούν την λύση της Άννας Διαμαντοπούλου για την θέση της Προέδρου της Εθνικής τράπεζας, ήταν Επίτροπος της Ελλάδος και πρώην υπουργός.
Ωστόσο η Διαμαντοπούλου μπορεί να πάρει fit and proper από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών καθώς δεν υπήρξε ποτέ τραπεζικό στέλεχος;
Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση.
Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει και plan B που εάν δεν ενεργοποιηθεί τότε θα καταλήξει η διαδικασία στον Χαρδούβελη... ο οποίος δεν είναι πρώτη επιλογή για ορισμένα συστήματα.

Ριζικές αλλαγές και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – Έρχεται ο Ξηρουχάκης… αποχωρεί ο Ανδρέας Βερύκιος

Ενώ γνωρίζουμε ότι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει προταθεί και έχει κλειδώσει ο Ηλίας Ξηρουχάκης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, η έκπληξη έρχεται από τον Ανδρέα Βερύκιο ο οποίος όπως φαίνεται θα αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών ο Βασίλης Ράπανος (Alpha bank)

Ο νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα είναι ο Βασίλης Ράπανος Πρόεδρος της Alpha bank… η πιθανότητα επιβεβαίωσης του σεναρίου αυτού έχει φθάσει πλέον στο 99,99%.

Σενάρια και για τον Χαντζηνικολάου της Πειραιώς αλλά… δεν ευσταθούν

Είχε αναφερθεί από ορισμένους κύκλους ότι ο Γιώργος Χαντζηνικολάου Πρόεδρος της Πειραιώς θα αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους στην λήξη της θητείας του αλλά δεν ευσταθεί αυτή η φήμη.
Ο Χαντζηνικολάου θα παραμείνει Πρόεδρος στην Πειραιώς.

Εκπλήξεις στο ΤΑΙΠΕΔ

Θα υπάρξουν σημαντικές εκπλήξεις και στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ενώ γνωρίζουμε τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο… η έκπληξη θα αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Υπάρχουν και άλλα προσεχώς…..

Προετοιμάζεται μια μεγάλη ανατρεπτική έκπληξη στον τραπεζικό κλάδο… που θα συζητηθεί και όταν θα ανακοινωθεί θα σχολιάζεται για καιρό.
Προσεχώς τα νεότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης