Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

ΟΗΕ: Έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Η συνεδρίαση στις 27 Μαΐου 2021, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και των παλαιστινιακών αρχών

Σχετικά Άρθρα
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με θέμα την σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.
Η συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και των παλαιστινιακών αρχών οι οποίες συγκέντρωσαν επαρκή αριθμό υπογραφών από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου, επεσήμανε ο ΟΗΕ την ανακοίνωσή του.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής οι χώρες θα εξετάσουν “τη σοβαρή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρινίζεται.

Καταδίκες

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις τακτικές συνεδριάσεις ετησίως, όμως αν το ζητήσει το ένα τρίτο των κρατών μελών του μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή.
Από τη δημιουργία του τον Ιούνιο του 2006 το Συμβούλιο έχει πραγματοποιήσει 29 έκτακτες συνεδριάσεις για να εξετάσει επείγουσες καταστάσεις και έχει καταδικάσει πολλές φορές το Ισραήλ, κυρίως για την κατάσταση στη Γάζα.

Επιδείνωση

Η προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση που αφορούσε την επιδείνωση «της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολική Ιερουσαλήμ” πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018».
Και η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 5 Ιουλίου 2006, επίσης αφορούσε το ίδιο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης