Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Νέα πτώση σε χαμηλό από τις 13/4 στην τιμή του Brend, 2,3%, στα 65,11 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Νέα πτώση σε χαμηλό από τις 13/4 στην τιμή του Brend, 2,3%, στα 65,11 δολ. το βαρέλι

Η προοπτική άρσης των κυρώσεων από τις ΗΠΑ στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν οδηγεί σε πτώση τις τιμές των συμβολαίων του μαύρου χρυσού

Σχετικά Άρθρα
Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν απώλειες οι τιμές του πετρελαίου, με την πτώση να αποδίδεται εν μέρει στην επιτευχθείσα πρόοδο όσον αφορά τη συμφωνία που θα οδηγήσει σε άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, εξέλιξη που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα διευρύνει ιδιαιτέρα την προσφορά στην αγορά του «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.
«Οι τιμές του αργού και των παράγωγων συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά καθώς Ουάσιγκτον και Τεχεράνη σημειώνουν πρόοδο προς μια συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν που θα είχε ως αποτέλεσμα να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου", επισήμανε σε σημείωμά του ο Robbie Fraser, αναλυτής της Schneider Electric.

Δηλώσεις Rohani

«Τα εμπόδια παραμένουν, ωστόσο ο Ιρανός πρόεδρος Shardad Rohani έστειλε αισιόδοξα μηνύματα στα κρατικά ΜΜΕ και ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και του Ιράν», ανέφερε.
Ο Rohani δήλωσε την Πέμπτη (20/5) ότι οι συνομιλίες στη Βιέννη αφορούσαν «δευτερεύοντα ζητήματα» και ότι οι ΗΠΑ «δέχθηκαν να άρουν τις κυρώσεις στους τομείς του πετρελαίου και της ναυτιλίας του Ιράν», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι ενώ σημειώθηκε πρόοδος, απομένει ''πολλή δουλειά''.

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,31 δολάρια ή 2,1% κλείνοντας στα 62,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το πετρέλαιο τύπου Brent, το οποίο διολίσθησε κατά 1,55 δολάρια ή 2,3%, στα 65,11 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή του από τις 13 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης