Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ανοδικό γύρισμα για το αργό 2,7%, στα 63,58 δολ. λόγω καιρικής αστάθειας στον Κόλπο του Μεξικού

Πετρέλαιο: Ανοδικό γύρισμα για το αργό 2,7%, στα 63,58 δολ. λόγω καιρικής αστάθειας στον Κόλπο του Μεξικού
Σε εβδομαδιαία βάση το Brent, την ίδια ώρα, κατέγραψε πτώση της τάξης του 3,3% λόγω επικείμενης αύξησης της προσφοράς ελέω Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 21 ΜαΪου, ύστερα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, με τον μαύρο χρυσό να παίρνει ώθηση λόγω ενός καιρικού συστήματος που αναπτύσσεται στον Κόλπο του Μεξικού και την εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό να είναι προ των πυλών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ιράν

Οι επενδυτές, ην ίδια ώρα, εξακολουθούν να έχουν στραμμενο το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Η πιθανότητα να επιστρέψει το ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά πίεσε τις τιμές αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο The Price Futures Group.

Ανάκαμψη ζήτησης

Oι traders, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι μαζικοί εμβολιασμοί σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες προχωράνε, γεγονός που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν τη θερινή σεζόν, παρόλο που η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες της Ασίας διατηρεί ένα κλίμα ανησυχίας.

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου ανέβηκε 1,64 δολάρια ή σχεδόν 2,7%, για να διαμορφωθεί στα 63,58 δολάρια το βαρέλι η τιμή του στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε εβδομαδίαια βάση, το WTI υποχώρησε κατά 2,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου να προσθέτει σήμερα 1,33 δολάρια ή 2%, κλείνοντας στα 66,44 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, σε επίπεδο 5νθημέρου το Brent κατέγραψε πτώση της τάξης του 3,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης